Skip to main content
Brownies met bosbessen, pecannoten en kokos
Brownies met bosbessen, pecannoten en kokos

Brownies met bosbessen, pecannoten en kokos

+/- 9 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten

4.2
(704)

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor brownies met frambozen en kokos.

Labels:
Recept

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

10 gram

Pecanstukjes

⅖ stuk(s)

Ei

4 gram

Kokosrasp

80 gram

Mix voor chocoladecake

25 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

8 gram

[Plantaardige] boter

15 ml

Water

Voedingswaarden

Energie (kJ)1115 kJ
Energie (kcal)267 kcal
Vetten13 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten33 g
waarvan suikers21 g
Vezels2.5 g
Eiwitten4 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakpapier
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik van 20x20 cm met bakpapier (zie Tip).

Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een vierkante ovenschaal.

Beslag mixen
2

Mix in een grote kom de cakemix met 80 ml water, de boter en 2 eieren tot een egaal beslag (zie Tip). Voeg 15 gram kokosrasp, de pecannoten en 2/3 van de blauwe bessen toe en schep goed met een lepel door het beslag.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

Bakvorm vullen
3

Giet het beslag in het bakblik met bakpapier. Bak de brownie 25 - 30 minuten in de oven. De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant komen.

Serveren
4

Haal de brownie uit de oven (zie Tip) en laat 5 minuten afkoelen. Bestrooi met de overige blauwe bessen en kokosrasp, Snijd in circa 9 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.

Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog enkele minuten.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders