Penne met romige geitenkaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met romige geitenkaassaus

Penne met romige geitenkaassaus

met prei, champignons en amandelen

Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Roerbakmix met champignons

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gezouten amandelen

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)926 kcal
Energie (kJ)3873 kJ
Vetten51.5 g
waarvan verzadigd25.9 g
Koolhydraten79.5 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels8.8 g
Eiwitten33.5 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Vergiet
•Hapjespan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan met water.
  • Kook de penne, afgedekt, 9 - 11 minuten (zie Tip).
  • Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Groenten bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de groenten samen met de knoflook en Italiaanse kruiden 3 - 5 minuten.
  • Hak ondertussen de amandelen grof.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Saus maken
3
  • Voeg de kookroom, zachte geitenkaas en mosterd toe aan de pan met groenten.
  • Meng alles goed en voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe aan de saus.
  • Verhit de saus nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe aan de hapjespan en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de geraspte geitenkaas en amandelstukjes.