Skip to main content
Lauwwarme koolrabi salade met kippendij
Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

met knoflook-gemberparelcouscous, koriander en amandelen

Koolrabi geeft een frisse en knapperige draai aan dit gerecht. Deze relatief onbekende groente groeit boven de grond en bevat onder andere calcium en vitamine C.

Allergenen:
Hvede
Amandelnoten
Jordnødder
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Koolrabi

2 stuk(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Kippendijfilet

½ stuk(s)

Handsinaasappel

5 gram

Verse koriander

10 gram

Gezouten amandelen

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

5 ml

Sesamolie

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)779 kcal
Energie (kJ)3258 kJ
Vetten34.2 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten77.8 g
waarvan suikers22.5 g
Vezels10.4 g
Eiwitten37.1 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter in een pan met deksel. Bak de helft van de knoflook, de helft van de gember en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
Parelcouscous koken
2
  • Voeg de parelcouscous toe en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten zachtjes koken (zie Tip 1).
  • Meng in een kom de sojasaus, de helft van de sesamolie en 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Voeg de kippendij toe aan de kom en roer goed. Laat staan tot gebruik.
  • Rasp de koolrabi met een grove rasp (zie Tip 2).
  • Snijd de sinaasappel in blokjes.

Tip 1: Voeg wat extra water toe als de parelcouscous te snel droog kookt.

Tip 2: Hou je niet van rauwe koolrabi? Blancheer de koolrabi dan 3 minuten in kokend water en giet daarna af.

Bakken
3
  • Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak de kippendij in 4 – 6 minuten rondom bruin.
  • Snijd de koriander grof.
  • Hak de amandelen grof.
  • Meng in een saladekom de overige sesamolie, knoflook en gember met per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1/2 tl honing, peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de koolrabi, de sinaasappel en de verse koriander door de dressing in de saladekom.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Schep de salade erop. Verdeel de kippendij over de borden. Garneer met de amandelen en het groene deel van de bosui.
  • Meng alles door elkaar zodat de smaken goed verdeeld zijn.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes