Skip to main content
Bœuf Bourguignon
Bœuf Bourguignon

Bœuf Bourguignon

4 personen | met runderlappen en aardappelpuree

Voici cette semaine, un classique de la cuisine française : le bœuf bourguignon ! Préparé avec du lard et des légumes mijotés au vin rouge. Vous l'accompagnez d'une purée de pommes de terre crémeuse !

Labels:
Recept
Allergenen:
Selderij
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd3 uur
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

10 spriet(en)

Bleekselder

(Bevat: Selderij)

375 gram

Kastanjechampignons

5 snufje

Nootmuskaat

8 plak(ken)

Ontbijtspek

800 gram

Runderlappen

1

Tomatenpuree

185 ml

Rode wijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 stuk(s)

Laurierblad

1000 gram

Aardappelen

120 ml

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

15 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

2 el

Bloem

5 el

[Plantaardige] boter

¾ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

2 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)6616 kJ
Energie (kcal)1581 kcal
Vetten63.4 g
waarvan verzadigd34.4 g
Koolhydraten126.1 g
waarvan suikers22.6 g
Vezels28.2 g
Eiwitten126.2 g
Zout4.6 g
Potassium572 mg
Calcium88 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Braadpan
Pan met deksel
Rasp
Aardappelstamper

Instructies

1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel en bleekselder in kleine blokjes.
  • Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de sjalot in grove stukken.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes. Snijd de runderlappen in stukken van 4 cm groot. 
2
  • Verhit een grote braadpot zonder olie op middelhoog vuur en voeg het ontbijtspek toe. Bak in 5 - 6 minuten knapperig. 
  • Haal het ontbijtspek uit de pan.
  • Voeg de runderlappen toe en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal het vlees uit de pan en bewaar apart. Verlaag het vuur van de braadpot. 
3
  • Voeg 2 el boter toe aan de braadpot en fruit de ui, wortel, bleekselder en knoflook 10 - 12 minuten. 
  • Voeg de tomatenpuree en de kastanjechampignons toe en bak 5 - 6 minuten. 
  • Voeg 2 el bloem toe aan de stoofpot en bak 1 - 2 minuten.
  • Schenk de wijn in de pot en roer goed. Laat de alcohol in 2 - 4 minuten verdampen.
4
  • Voeg 150 ml water, de worcestershiresaus, de sjalot, het laurierblad, 3/4 bouillonblokje en de verse tijm toe aan de pot.
  • Voeg het ontbijtspek en de runderlappen toe aan de pot. Laat de bœuf bourguignon, afgedekt, 2 - 3 uur stoven op laag vuur.
  • Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken. 
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel en kook de aardappelen 12 - 15 minuten.
5
  • Giet de aardappelen af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. 
  • Voeg 3 el boter, 2 el mosterd en de culinaire room toe en meng goed. 
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat.
  • Voeg de nootmuskaat toe aan de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. 
6
  • Snijd de peterselie grof. 
  • Haal de braadpot na 2 - 3 uur van het fornuis.
  • Breng de bœuf bourguignon op smaak met peper en zout. Garneer met de peterselie. 
  • Serveer de bœuf bourguignon met de aardappelpuree. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

met uienchutney, tomaat en oude kaas
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met bearnaiseboter

Steak met bearnaiseboter

met gemengde paddenstoelen, spinazie en krieltjes
Geroosterde zoete-aardappelbowl met biefstukreepjes op z'n Mexicaans

Geroosterde zoete-aardappelbowl met biefstukreepjes op z'n Mexicaans

met avocado en tomatensalsa
Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

met kerstomaten, basilicum en rucola
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel
Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

met prei, champignons en Mexicaanse kruiden
Boerenworst met dillemayonaise

Boerenworst met dillemayonaise

met gebakken patatjes en sperziebonen
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes
Romige penne met warmgerookte zalm

Romige penne met warmgerookte zalm

in prei-spinaziesaus met citroen en dille
Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

verborgen courgette en broccoli! | met basilicumcrème en Italiaanse kruiden
Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

met kleine salade en witte kaas
Misozalm met salade met sesamdressing

Misozalm met salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel
Flatbreadpizza's met champignons en paprika

Flatbreadpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander
BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

met appelsienmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix
Pikante 'butter tofu' curry met romige kokossaus

Pikante 'butter tofu' curry met romige kokossaus

met rijst, koriander en paprika
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witloof en peterselie
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met flatbread en gekookt ei