In dit recept maak je zelf rodebietencrème met yoghurt-tahin, honing en citroen. Het resultaat is een frisse en romige groentecrème die niet alleen kleur toevoegt, maar ook vezels en vitaminen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
40 gram
Parelcouscous
(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
¼ pak(ken)
Linzen
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
Gekookte rode bieten
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten: Selderij)
5 gram
Walnootstukjes
(Bevat: Noten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's)
25 gram
Yoghurt-tahinsaus
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Sesamzaad)
20 gram
Veldsla
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
125 ml
Groentebouillon
½ el
Honing
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
• Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. • Laat de linzen uitlekken.
• Snipper de rode ui en pers de helft van de citroen uit. Snijd de andere helft in parten. • Hak de walnootstukjes grof. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in smalle partjes. • Snijd de rode biet in grove stukken. • Hak de dille grof
• Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. • Pureer in een hoge kom de biet met de yoghurt-tahinsaus, peper en zout en per persoon 1 el citroensap, 1/2 el honing en een 1/2 el extra vierge olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. • Voeg de linzen, appel, ui, de overige extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn toe aan de parelcouscous. Schep om.
Verdeel de veldsla en de parelcouscous-linzensalade over de borden. Garneer met de geitenkaas, geroosterde walnootstukjes, dille en citroenpartjes. Serveer met de rodebietencrème.