Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Vers basilicum
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)
90 gram
Linguine
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Ei, Lupine)
100 gram
Passata
¼ zakje(s)
Gedroogde oregano
5 gram
Harissa
¼ tl
Rodewijnazijn
¼ tl
Suiker
1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snijd de puntpaprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes.
Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de puntpaprika toe aan de pan en bak 6 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
Breng ondertussen water aan de kook in een ruime pot met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de pan van de puntpaprika. Voeg de ui en de knoflook toe aan de pan en fruit 2 minuten.
Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel boven de pan. Druk met een spatel het worstvlees in grove stukken en bak 2 minuten al roerend. Verlaag het vuur en voeg de passata, tomatenblokjes, gedroogde oregano, rodewijnazijn, suiker en 1/2 tl harissa per persoon toe en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Rasp ondertussen het blokje parmigiano reggiano.
Voeg de linguine en de helft van de puntpaprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, de overige puntpaprika en de geraspte parmigiano reggiano.