topBanner
Linguine in romige avocado-pestosaus

Linguine in romige avocado-pestosaus

met courgette, geroosterde tomaten en pecorino

Lees meer

Linguine is Italiaans voor a) linten b) tongetjes of c) lijnen? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Citroen

2 stuks

Tomaat

1 zakje

Gedroogde oregano

180 g

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen)

150 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

1 stuks

Avocado

25 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 g

Courgette-spaghetti

1 snufje

Chilivlokken

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4110 kJ
Energie (kcal)982 kcal
Vetten62.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels10 g
Eiwitten22 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Ovenschaal
Staafmixer
Hoge kom
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de linguine. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit boven een kleine kom. Snijd de tomaat in plakken.

2

Leg de plakken tomaat in een ovenschaal. Besprenkel met per persoon 1/2 el olijfolie en 1/2 zakje gedroogde oregano. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de tomaten 10 - 14 minuten in de oven. Kook de linguine met een snuf zout, afgedekt, 10 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.Voeg de kookroom en pesto toe. Haal zodra de saus begint te koken de pan van het vuur. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Voeg de avocado, de saus, citroensap en de helft van de pecorino toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel wat van het bewaarde kookvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng de linguine en courgette-spaghetti met de avocado-pestosaus. Verdeel de linguine over de borden en garneer met de overige pecorino. Bestrooi met een snufje chilivlokken naar smaak. Schep de geroosterde tomaten, inclusief het bakvocht, over de pasta.