topBanner
Kruidige parelcouscous met garnalen

Kruidige parelcouscous met garnalen

met bosui en pesto-vinaigrette

Supersnel
Lees meer

Waar bevat rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:CaloriebewustLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenSchaaldierenSulfietMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

6 stuk(s)

Bosui

1 zakje(s)

Groene currykruiden

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

250 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Citroen

40 gram

Mix van ui en knoflook

180 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren, Sulfiet)

40 gram

Rucola

1 zakje(s)

Pesto-vinaigrette

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2626 kJ
Energie (kcal)628 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Voeg 200 ml kokend water en 1/4 bouillonblokje per persoon toe in een pan met deksel. Laat de parelcouscous 12 - 13 minuten koken. Giet daarna af indien nodig. Smelt per persoon 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan. Snijd ondertussen de gehele bosui in grove ringen, bewaar een klein groene gedeelte apart ter garnering. Bak de bosui 1 - 2 minuten in de koekenpan. Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg dit vervolgens toe aan de parelcouscous en kook nog 8 - 9 minuten mee.

2

Halveer de cherrytomaten. Snijd de citroen in partjes. Hak de achter gehouden bosui fijn voor de garnering.

3

Verhit 1/2 el olijfolie in dezelfde koekenpan. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de cherrytomaten, peper en zout toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de garnalen bij de cherrytomaten en bak nog 1 - 2 minuten op middelhoogvuur.

4

Verdeel de parelcouscous over de borden. Verdeel de rucola over de parelcouscous. Schep de cherrytomaten en garnalen erop en besprenkel met de pesto-vinaigrette. Knijp een partje citroen uit over het geheel naar smaak en garneer met de fijn gehakte bosui.