Kervel over? Maak met de staafmixer een kervelpesto! Mix de kervel met walnoot, knoflook, pijnboompitten en parmigiano.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
150 gram
Prei
100 gram
Kruimige aardappelen
30 gram
Verse kervel
1 stuk(s)
Biologisch bruin rozenbroodje
(Bevat: Gluten, Tarwe, Gerst Kan bevatten: Ei, Noten, Lupine, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Mosterd)
50 gram
Franse brie
(Bevat: Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Ei, Mosterd, Gluten)
1 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
¾ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui grof. Snijd de prei in fijne ringen. Was de aardappelen grondig of schil ze. Snijd de aardappelen in kwarten. Bereid een bouillon van per persoon 450 ml water en 3/4 bouillonblokje.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel. Fruit de ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de prei en aardappel toe en bak nog 5 - 6 minuten.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken. Verwijder ondertussen eventuele dikke steeltjes van de kervel en snijd de kervel fijn. Houd enkele blaadjes kervel opzij voor de garnering.
Halveer het rozenbroodje. Snijd dunne plakjes van de Franse brie en beleg beide helften van het broodje met de brie. Bak, wanneer de soep bijna klaar is, de broodjes 8 - 10 minuten op een bakplaat met bakpapier in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.
Voeg de kervel toe aan de soep en roer goed door. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Verwarm de soep nog 2 - 3 minuten zonder deksel.
Verdeel de kervelsoep over de soepkommen en garneer met de overige kervelblaadjes. Serveer met de broodjes brie.