Skip to main content
Japanse-stijl hartige pannenkoek met ontbijtspek
Japanse-stijl hartige pannenkoek met ontbijtspek

Japanse-stijl hartige pannenkoek met ontbijtspek

met groenten, zoete worcestershiresaus en mayonaise

Dit recept is geïnspireerd op okonomiyaki - een populaire Japanse lekkernij gemaakt van bloem, eieren en geraspte kool. Net als het klassieke gerecht, geserveerd met mayonaise en een zoet-hartige saus.

Allergenen:
Tarwe
Mosterd
Soja
Gerst
Gluten
Ei
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ei

150 gram

Gesneden spitskool

½ stuk(s)

Wortel

¼ bosje(s)

Lente-ui

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

15 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Mosterd, Soja, Gerst)

0.15

Tomatenpuree

8.75 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

35 gram

Bloem

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kJ)3514 kJ
Energie (kcal)840 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers25 g
Vezels8.2 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Grote kom
Rasp
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Koekenpan
Steelpan
Kleine kom
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid 50 ml bouillon per persoon. Snijd de gesneden spitskool fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte gedeelte apart van elkaar. Kluts in een grote kom 2 eieren per persoon. Voeg de bloem en de (afgekoelde) bouillon toe. Meng tot een glad pannenkoekenbeslag. Voeg de panko, de gesneden spitskool, de geraspte wortel en het witte gedeelte van de bosui toe aan het beslag en meng goed door elkaar.

Ontbijtspek bakken
2

Verdeel de ontbijtspekplakjes over een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 6 – 8 minuten krokant. Laat het ontbijtspek uitlekken op keukenpapier en verkruimel het vervolgens in kleine stukken.

Pannenkoek bakken
3

Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan (zie Tip). Verdeel het beslag gelijkmatig over het aantal personen, je maakt 1 pannenkoek per persoon. De pannenkoek hoort ongeveer 1 1/2 - 2 cm dik te zijn. Bak de pannenkoek, afgedekt, 5 - 6 minuten op middelmatig vuur, of tot de bodem goudbruin en krokant is.

Tip: Eet je met meer dan 2 personen? Kook dan 2 pannenkoeken tegelijk in 2 grotere koekenpannen of houd de pannenkoeken warm in de oven op 100 graden terwijl je de volgende pannenkoek bereid.

Saus maken
4

Verhit een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut. Verlaag het vuur en voeg de worcestershiresaus, de zoete Aziatische saus en de honing toe. Verwarm de saus al roerend. Meng in een andere kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en 1 tl water.

Bakken
5

Draai de pannenkoek om en bak, afgedekt, 2 - 3 minuten op de andere kant (zie Tip). Besmeer iedere pannenkoek met de zoete worcestershiresaus en bak, onafgedekt, nog 3 minuten. Draai de pannenkoek opnieuw om en laat nog 3 minuten bakken op de kant met saus.

Tip: Is het lastig om de pannekoek om te draaien? Leg dan een bord op de pan en keer de pan met het bord voorzichtig met 2 handen om. Schuif de pannekoek vervolgens terug in de koekenpan.

Serveren
6
  • Leg 1 pannenkoek op elk bord.
  • Besprenkel de pannenkoek met de mayonaise.
  • Garneer het geheel met het krokante ontbijtspek, de gomasio en het groene gedeelte van de bosui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Veggie + Protein - Parelcouscous met garnalen als extra

Veggie + Protein - Parelcouscous met garnalen als extra

met gepofte kikkererwten, feta en geroosterde groenten
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus
Snelle roerbak met rookworst in tomatensaus

Snelle roerbak met rookworst in tomatensaus

met rijst, zure room en verse peterselie
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met tomaten, spinazie, bonen en rijst
Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

met yoghurt en frisse salade
Quiche lorraine

Quiche lorraine

met prei, spek, zure room en kaas
Kapsalon met kipgyros

Kapsalon met kipgyros

met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Double veggie - Broodje hamburger met Italiaanse twist

Double veggie - Broodje hamburger met Italiaanse twist

met een extra grote salade, tomatensalsa en basilicummayonaise
Visduo

Visduo

met marinade op z'n Aziatisch
Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui