Gek op quiche en hartige taarten? Wij ook! Je kunt er eindeloos mee variëren én ze zijn zowel warm als koud erg lekker. Wij hebben deze keer gekozen voor een variant zonder bodem, maar met een 'dakje' van bladerdeeg.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
125 gram
Champignons
1 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
¾ tl
Gedroogde tijm
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
50 gram
Feta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
⅓ pak(ken)
Bladerdeeg
(Bevat: Gluten Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))
⅓ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Rode paprika
1 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
¾ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Rodewijnazijn
(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)
¼ tl
Mosterd
¼ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de champignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten. Voeg de champignons en de gedroogde tijm toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 4 – 5 minuten.
Kluts ondertussen met een vork het ei met peper en zout in een kom. Voeg de champignons toe aan de kom, verkruimel de feta erboven en meng goed.
Vet een ovenschaal in met de overige roomboter en voeg de champignonvulling toe. Leg het bladerdeeg op de champignonvulling en stop de randjes in. Snijd met een mesje diagonaal een snee in het deeg en zet de taart in de oven. Bak in 18 – 24 minuten goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de komkommer en de rode paprika in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de mosterd, de honing en peper en zout tot een dressing. Meng de komkommer en rode paprika door de dressing.
Verdeel de hartige taart over de borden. Serveer met de salade.