HelloFresh
topBanner
Groentenuggets met zelfgemaakte honing-mosterdsaus

Groentenuggets met zelfgemaakte honing-mosterdsaus

met gebakken aardappeltjes en salade

Lees meer

Nieuw product in de box! Deze groentenuggets zijn volgens recept van Michelin-kok Moshik Roth en bevatten vier verschillende soorten groenten.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen:EiMosterdGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Vastkokende aardappelen

2 stuks

Tomaat

½ stuks

Gele wortel

10 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

10 stuks

Groentenugget

(BevatGlutenbevattende granen)

150 g

Mais

100 g

Radicchio en ijsbergsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Verse bieslook

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

4 tl

Mosterd

2 tl

Honing

2 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4117 kJ
Energie (kcal)984 kcal
Vetten57.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels15 g
Eiwitten19 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in schijfjes van 1/2 cm. Kook de aardappelen 5 minuten. Giet af.Snijd de tomaat in partjes. Rasp de gele wortel met een grove rasp.

2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten. Haal uit de pan als ze beginnen te poffen. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl mosterd en 1 tl honing. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de hapjespan. Bak de aardappelen 10 minuten op middelhoog vuur. Breng ze goed op smaak met peper en zout.Verhit in de koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de groentenuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn.Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 el extra vierge olijfolie, 1 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Giet de mais af en voeg toe. Meng ook de gemengde sla, de geraspte wortel en de tomaat door de dressing.

4

Verdeel de groentenuggets over de borden en leg de gebakken aardappeltjes erbij.Serveer met de honing-mosterdsaus. Knip de bieslook fijn boven de salade en serveer erbij. Garneer de salade met de pompoenpitten.