In dit recept maak je een heerlijk romige saus van gepureerde aubergine en kookroom. Het Italiaans gekruide kipgehakt en de gebakken champignons geven het gerecht extra smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Rode ui
1 vel(len)
Knoflookteen
125 gram
Champignons
2 bosje(s)
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
¼ stuk(s)
Citroen
90 gram
Farfalle
(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
100 ml
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 tl
Gedroogde tijm
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon met een snuf zout in een pan met deksel voor de aubergine. Kook 500 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de farfalle. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken. Kook de aubergine 10 – 12 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet af, pureer de aubergine met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Snipper ondertussen de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakken en de snijd de krulpeterselie fijn. Snijd de citroen in parten.
Kook vervolgens de farfalle, afgedekt, 10 – 12 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna af.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en rode ui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt en de champignons toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten rul. Voeg vervolgens de gepureerde aubergine toe en roerbak nog 3 – 4 minuten.
Voeg de kookroom en de gedroogde tijm toe, roer goed door en breng de saus op smaak met voldoende peper en zout. Roer de farfalle door de saus met groenten in de pan.
Verdeel de farfalle met saus over de borden. Garneer met de krulpeterselie en serveer met een partje citroen.