topBanner
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met extra groenten: sugarsnaps en taugé

Extra Groente
Lees meer

Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 g

Champignons

3 stuks

Bosui

1 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

240 g

Kipfiletreepjes

½ stuks

Komkommer

100 g

Sugarsnaps

2 zakje

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

400 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Taugé

10 g

Cashewstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

100 ml

Kippenbouillon

2 tl

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2823 kJ
Energie (kcal)675 kcal
Vetten12.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels6 g
Eiwitten45 g
Cholesterol0 mg
Zout4.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Grote hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de kippenbouillon. Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen. Snijd het witte deel van de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn. Snijd het groene deel in dunne ringetjes en bewaar apart. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfiletreepjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het witte deel van de bosui en champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.

3

Voeg de sugarsnaps, de bouillon, de zoete Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten. Kook het geheel nog 4 - 5 minuten, zonder deksel, op laag vuur. Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels, komkommer en taugé toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden. Garneer met de cashewstukjes en het groene deel van de bosui.