Dit gerecht is geinspireerd op het traditioneel Filipijnse gerecht Monggo. Vandaag bereid je er een variant op met kokosmelk, groene linzen en een naanbrood om in de curry te dippen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
60 gram
Groene linzen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
1 tl
Verse gember
¼ stuk(s)
Groene peper
100 gram
Broccoli
50 gram
Spinazie
125 ml
Kokosmelk
½ zakje(s)
Groene currykruiden
1 stuk(s)
Naanbrood met kruiden
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))
20 gram
Labne
(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Limoen
2.5 gram
Verse koriander
150 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Tip: Is jouw oven snel opgewarmd? Zet hem dan pas op bij stap 3.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en gember 1 - 2 minuten (zie Tip). Voeg de groene currykruiden toe en bak 1 minuut. Voeg de linzen en de bouillon toe, verlaag het vuur en kook, afgedekt, 15 - 20 minuten. Roer af en toe door en voeg eventueel meer water toe als de linzen te snel droog koken.
Meng de broccoli met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 18 minuten in de oven, of tot de broccoli beetgaar is (zie Tip). Schep halverwege om. Bak de naan de laatste 3 - 5 minuten mee in de oven.
Tip: De topjes van de broccoli kunnen in de oven donker kleuren - dat geeft een lekkere, nootachtige smaak. Let wel op dat de broccoli niet verbandt.
Voeg de kokosmelk toe aan de pan en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes doorkoken, of tot het geheel is ingedikt. Roer af en toe door. Hak ondertussen de koriander grof. Snijd de limoen in partjes.
Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.
Voeg als laatst de spinazie toe aan de pan en kook deze 2 minuten mee. Breng de linzenstoof op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de koriander met de labne en pers limoenpartjes naar smaak uit boven de kleine kom.
Verdeel de linzenstoof over de borden. Schep de broccoli op de linzenstoof. Garneer met de labnedressing. Serveer met de naan en de overige limoenpartjes.