Couscous niçoise met een twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscous niçoise met een twist

Couscous niçoise met een twist

Avec beaucoup de légumes et de la semoule complète

Dit is een salade niçoise met een twist, namelijk met volkoren couscous! Daarnaast zit dit gerecht boordevol groenten en gebruik je de olijfolie van de tonijn om je gerecht nog meer smaak te geven.

Allergenen:
Eieren
Vis
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode paprika

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

60 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

125 ml

Groentebouillon

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2234 kJ
Energie (kcal)534 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Steelpan
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Saladekom

Instructies

1

Bereid de bouillon. Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 5 – 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water.

2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperzie-bonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in smalle repen. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olijfolie.

3

Verhit een ½ eetlepel olijfolie van de tonijn per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui, knoflook en sperziebonen 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 eetlepels water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de paprika toe.

4

Meng ondertussen de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Snijd of schaaf vervolgens de komkommer in dunne plakken, pel het ei en snijd in kwarten.

5

Voeg de sperziebonen, paprika, komkommer, tonijn en zwarte balsamicoazijn toe aan de gewelde couscous en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het ei en garneer naar smaak met de overige olijfolie van de tonijn.