Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
130 gram
Grote scampi's
(Bevat: Schaaldieren)
1 stuk(s)
Kumato-tomaat
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Witte langgraanrijst
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten: Selderij)
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
¼ pak(ken)
Tomatenblokjes
½ stuk(s)
Limoen
2 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)
1 el
[Plantaardige] boter
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1.5 el
Olijfolie
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Hak de koriander grof. Snijd de tomaten in blokjes. Pel de garnalen en dep droog met keukenpapier. Meng in een kom de garnalen met de knoflook, paprikapoeder, peper en zout.
Smelt 1 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middel laag vuur. Voeg de rijst en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de pan, roer goed en bak 1 minuut. Voeg 200 ml water per persoon toe aan de pan en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten op laag vuur.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de pan heet is, de garnalen toe en bak de garnalen ongeveer 2 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: Garnalen zijn heel snel gaar. Zodra ze roze zijn zijn ze klaar! Zorg dat ze niet opkrullen tot een kleine 0, dan zijn ze overgaar.
Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in de pan van de garnalen op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 2 minuten. Voeg de gesneden tomaten toe en bak 2 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn. Voeg de tomaten blokjes toe en 1/2 tl suiker per persoon. Laat 5 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Voeg de limoenzest, het limoensap en de koriander toe aan de rijst. Roer de rijst voorzichtig door met een vork. Breng op smaak met zout. Dek af en laat staan tot serveren.
Tip: Wil je meer limoensap uit de limoen krijgen? Rol de limoen ongeveer 15 seconden over het aanrecht voordat je hem open snijd.
Meng de garnalen in de tomatensaus. Verdeel de rijst over de borden en serveer de garnalen erover. Serveer met de tortillachips ernaast.