Vegetarische hamburger met Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische hamburger met Mexicaanse twist

Vegetarische hamburger met Mexicaanse twist

met wortelbroodje, bietennacho's en avocadodip

De bieten-tortillachips zijn nieuw in je box! Ze zijn smaakvol, knapperig en bovendien een lust voor het oog.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Vegetarische burger

50 gram

Bieten-tortillachips

40 gram

Avocadodip

25 gram

Geraspte belegen kaas

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortelbroodje

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)872 kcal
Energie (kJ)3648 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers16 g
Vezels12.9 g
Eiwitten32 g
Zout3 g

Benodigdheden

Vergiet
Ovenschaal
Ovenrooster met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de tomaat in plakken.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.

Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Tortillachips bakken
2
  • Leg de tortillachips in een ovenschaal. Verdeel de mais en geraspte belegen kaas over de chips (zie Tip). Bak 6 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Bak tegelijkertijd het broodje in de oven naast de ovenschaal.

Tip: Wil je je burger nog lekkerder maken? Houd dan de helft van de kaas apart en verdeel deze over de hamburgers in stap 4.

Burger bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de vegetarische burger toe en bak 2 - 3 minuten per kant.
Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer de onderste helft met 1 el avocadodip per persoon.
  • Beleg het broodje met de tomatenplakjes, een deel van de rode ui en 1 vegetarische burger per persoon.
  • Serveer de nachoschotel met de overige rode ui en avocadodip.