Botersla bevat wel 2 tot 4 keer meer bladeren dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes ongeveer even groot en zijn ze mals en zacht van smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Wortelbroodje
(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten, Sesamzaad Kan bevatten: Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Selderij, Ei)
1 stuk(s)
Crispy Chic Burger van de Vegetarische slager®
(Bevat: Soja, Tarwe, Selderij, Haver Kan bevatten: Gluten, Mosterd, Sesamzaad)
½ head
Botersla
½ stuk(s)
Komkommer
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten: Selderij)
½ stuk(s)
Rode ui
½ zakje(s)
Geel mosterdzaad
(Bevat: Mosterd)
25 ml
Water voor saus
30 ml
Wittewijnazijn
2 el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Suiker
1 el
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
¾ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom met een scheutje olijfolie, peper en zout (zie Tip).
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de burger zonder de frietjes. De aardappelen kun je op een ander moment gebruiken.
Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en zorg ervoor dat er genoeg ruimte overblijft om later het broodje toe te voegen. Bak 22 - 24 minuten in de oven, of tot de frieten goudbruin kleuren. Schep halverwege om. Snijd het wortelbroodje open en bak nog 4 - 6 minuten mee.
Snipper de ui fijn. Verhit in een steelpan de aangegeven hoeveelheid water, de wittewijnazijn en suiker. Voeg, als de suiker is opgelost, de ui en het mosterdzaad toe en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur. Haal van het vuur en bewaar apart. Snijd ondertussen de dille fijn.
Meng in een kleine kom de mayonaise met de dille, de helft van de honing en de helft van de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de burger 6 - 7 minuten en keer regelmatig om.
Bewaar 1/2 el uiensaus per persoon apart. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige: uiensaus, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Houd voor elke burger 1 heel slablad apart en snijd de overige sla grof. Snijd de komkommer in halve maantjes.
Meng kort voor serveren de sla en komkommer met de dressing in de saladekom. Beleg het broodje met de dillemayo, de achtergehouden uiensaus, 1 slablad en de burger. Serveer met de frietjes, de salade en mayonaise naar smaak.