Skip to main content
Brunchbox | Pasen
Brunchbox  | Pasen

Brunchbox | Pasen

4 porties | Box met 3 brunchrecepten en versgeperst appelsiensap

Genieten van een heerlijke en rijkgevulde brunch met Pasen? Het wordt je met onze Brunchbox wel heel makkelijk gemaakt! In de box zit alles dat je nodig hebt voor een geslaagde brunch, inclusief makkelijk te volgen recepten natuurlijk. Zoals de brunchklassieker "eggs royale" met gerookte zalm en spinazie, of ham-kaas croissants, vers uit de oven. Vul de rest van de tafel met yoghurt-fruitbowls en broodhaantjes met confituur en roomboter. Genieten maar!

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Vis
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

500 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(Bevat: Eieren)

200 gram

Hollandaisesaus

120 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat: Vis)

200 gram

Spinazie

1 pak(ken)

Danerolles - Croissantdeeg

75 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Honing

100 gram

Coburgerham

4 stuk(s)

Briochebroodje

2 stuk(s)

Peer

120 gram

Veenbes-walnootmix

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Broodhaantje

1 stuk(s)

Bonne Maman - Aardbei

175 gram

Paaseitjes melk praliné

75 gram

Roomboter paashaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

6 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

4 el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)17761 kJ
Energie (kcal)4245 kcal
Vetten215.3 g
waarvan verzadigd103 g
Koolhydraten442.8 g
waarvan suikers282.4 g
Vezels31.7 g
Eiwitten114.5 g
Zout11.5 g
Potassium566 mg
Calcium313.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Schuimspaan
Grote pan
Steelpan
Serveerschaal

Instructies

Croissants vullen en bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Open het blik croissantdeeg en snijd de zes driehoekjes los langs de stippellijnen.
  • Verdeel de coburgerham over het deeg en bestrooi met de geraspte gruyère.
  • Rol het belegde deeg op tot croissants en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 15 minuten in de oven.
Spinazie roerbakken
2
  • Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan. Voeg een snuf zout en peper toe.
  • Roerbak de spinazie 1 minuut of totdat deze begint te slinken. Haal vervolgens van het vuur.
  • Bak de briochebroodjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven.
Eieren pocheren
3
  • Breng een grote pan met water aan de kook (zie Tip). Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 4 - 5 minuten.
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Tip: Durf je het pocheren niet aan en speel je liever op safe? Kook de eieren dan gewoon in de schil: 6 minuten voor een zacht- en 10 minuten voor een hardgekookt ei.

Eggs royale maken
4
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
  • Snijd de briochebroodjes open en leg op de borden. Beleg met een schep spinazie en een plakje zalm. Leg de eieren hierop en schenk de hollandaisesaus hierover.
Yoghurtbowl maken
5
  • Pers de appelsienen uit.
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen.
  • Garneer met de frambozen, cranberry-pittenmix en besprenkel met honing.
Tafel dekken
6
  • Vul de tafel met de broodhaantjes, confituur, roomboter, yoghurt, broodjes en het verse appelsiensap.
  • Serveer met de gevulde croissants, eggs royale en yoghurtbowls.

Tip: Vrolijk Pasen!

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus