Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
0.17 bosje(s)
Lente-ui
150 gram
Jasmijnrijst
200 gram
Groentemix met witte kool
5 ml
Sesamolie
(Bevat: Sesamzaad)
10 ml
Sojasaus
(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)
3 stuk(s)
Gemengd-gehaktballetjes met Thaise kruiden
25 gram
Teriyakisaus
(Bevat: Soja, Tarwe)
5 gram
Ongezouten pinda's
½ el
Bruine basterdsuiker
naar smaak
Peper en zout
1 el
Zonnebloemolie
Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3 in dit gerecht. Van de overige rijst kun je de volgende dag een rijstsalade maken.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus in deze stap dan achterwege en gebruik alleen de teriyaki, sesamolie en water.