Little gem is een kleine, compacte slasoort die een lekkere bite geeft aan je salade. Samen met de gele paprika en rode ui zorgt het ook voor vrolijke kleuren op je bord. Je maakt zelf een hele smaakvolle dressing met mosterd en grana padano.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Roseval aardappelen
25 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Mesclun
¼ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Gele paprika
1 tl
Gedroogde oregano
100 gram
Kipfilethaasjes
2 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een saladekom de grana padano met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd en 1 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de little gem klein en de rode ui zo fijn mogelijk (je eet deze deels rauw). Snijd de gele paprika in blokjes. Voeg de little gem en de helft van de rode ui toe aan de saladekom met de dressing.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de gele paprika, gedroogde oregano en overige rode ui 3 minuten. Haal uit de pan en voeg toe aan de saladekom.
Snijd indien nodig de kipfilethaasjes in stukken van gelijke grootte. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilethaasjes in 6 – 8 minuten rondom bruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden en leg er de kipfilethaasjes op. Serveer met de gebakken aardappelen.