Skip to main content
Zoete varkensfiletreepjes met parelcouscous
Zoete varkensfiletreepjes met parelcouscous

Zoete varkensfiletreepjes met parelcouscous

Met abrikozen, paprika en pittige harissa

Abrikozen, couscous en harissa zijn ingrediënten die je volop vindt in de Midden-Oosterse keuken. De klassieke combinatie van deze ingrediënten is met kip of lamsvlees, maar de zoete smaken in dit gerecht passen ook goed bij varkensvlees. Houd het vlees lekker sappig door het niet te lang te bakken, anders kunnen de reepjes taai worden. Wist je trouwens dat je harissa ook heel makkelijk zelf kunt maken? Het recept vind je op onze blog.

Allergenen:
Schwefeldioxide und Sulfite
Gluten
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Courgette

25 gram

Gedroogde abrikozen

(Bevat: Schwefeldioxide und Sulfite)

100 gram

Varkensfilet

1 tl

Harissa

¼ zakje(s)

Gemalen kaneel

100 gram

Passata

85 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Uova, Senape)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

0.13 stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Roomboter

(Bevat: Milk)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3259 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers36.8 g
Vezels12 g
Eiwitten39 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Hapjespan
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Snijden
1

Snijd de rode ui in smalle partjes en de rode paprika in blokjes. Snijd de courgette in dunne halve plakken en de gedroogde abrikozen in kwarten. Snijd de varkensfilet in repen van 1 cm breed.

Varkensfilet bakken
2

Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Voeg de reepjes varkensfilet, peper en zout toe en bak in 2 minuten rondom bruin, maar nog niet helemaal gaar. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Smaakmakers fruiten
3

Voeg de rode ui, 1 tl harissa per persoon en ¼ zakje kaneel per persoon toe aan dezelfde hapjespan en fruit 1 minuut. Houd je niet van pittig? Voeg dan minder harissa toe of laat het helemaal weg.

Saus maken
4

Voeg de courgette, paprika, abrikozen, tomatenpassata, witte balsamicoazijn en 1 el water per persoon toe aan de hapjespan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door, breng aan de kook en stoof, afgedekt, 15 – 17 minuten op middellaag vuur. Verwarm de laatste minuut de varkensfiletreepjes mee en roer de roomboter erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Parelcouscous koken
5

Voeg ondertussen de parelcouscous en een flinke snuf zout toe aan de pan met kokend water. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet daarna af, roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden en schep de stoof erop.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus