En espagnol, Pico de gallo signifie « bec de coq ». On l'appelle ainsi car, à l'origine, les mexicains mangeaient ce plat en en pinçant des petits morceaux entre le pouce et l'index - une forme qui ressemble un peu au bec d'un coq !
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Volkoren tortilla
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Groene puntpaprika
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten: Selderij)
¼ stuk(s)
Limoen
¼ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
¼ zakje(s)
Zoet-pikante chilisaus
25 gram
Kruidenkaasblokjes
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1.5 tl
Paprikapoeder
25 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
¾ el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Tip: Houd je niet van rauwe ui ? Bak deze dan mee met de andere groenten. Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!