Skip to main content
Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla
Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

met verse kruiden, gebakken ui en tomaat

4.0
(332)

Receptontwikkelaar June: "Dit recept is snel en eenvoudig te bereiden. Daarnaast heb je niet veel potten en pannen nodig, dus weinig afwas! De BBQ-saus is een belangrijke smaakversterker in deze lichte maaltijd."

Labels:
Calorie Smart
Riche en protéines
Allergenen:
Mosterd
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfilethaasjes

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Mosterd)

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat: Gluten, Tarwe)

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Witte kool en wortel

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

½ stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

¼ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2675 kJ
Energie (kcal)639 kcal
Vetten22.8 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten69.9 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels7 g
Eiwitten36.4 g
Zout1.9 g
Potassium177.1 mg
Calcium20.3 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Verwarm de pita's 6 - 8 minuten in de oven, of gebruik een broodrooster.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de kip 2 - 3 minuten per kant. 
  • Verlaag het vuur en voeg de barbecuesaus toe aan de kip. Bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Ui bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Verhit een kleine scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 4 minuten.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd de verse kruiden grof. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tomaat snijden
3
  • Meng in een saladekom de honing, wittewijnazijn en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de komkommer, knoflook, verse kruiden en de witte kool en wortel toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaat in schijfjes.
Serveren
4
  • Vul de pita's met kip, gebakken ui, koolsla en tomaat. 
  • Serveer de overige koolsla en de overige tomaat ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders