Skip to main content
Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

met patatjes met rozemarijn en geroosterde broccoli

Kipfilethaasjes zijn het kleine stukje vlees onder de filet. Het is extra mals, gaart snel en absorbeert gemakkelijk marinades en kruiden!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelwedges

100 gram

Kipfilethaasjes

½ stuk(s)

Sinaasappel

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Broccoli

40 gram

Uienchutney

½ takje(s)

Verse rozemarijn

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Grove mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2749 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten27.3 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten61.2 g
waarvan suikers26.5 g
Vezels12.6 g
Eiwitten36.3 g
Zout1 g
Koekenpan met deksel
Pan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelwedges, afgedekt, 15 minuten.
  • Verwijder de takjes van de rozemarijn en snijd de blaadjes fijn. Voeg toe aan de aardappelwedges. Bak nog 5 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Broccoli voorkoken
2
  • Breng water aan de kook in een pot voor de broccoli.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en snijd de steel in blokjes.
  • Blancheer de broccoli 2 - 3 minuten en giet af.
Appelsien uitpersen
3
  • Snijd de ui in 8 partjes.
  • Leg de ui en broccoli op een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met olijfolie, breng op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven.
  • Pers ondertussen de appelsien uit.
Kip bakken
4
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de kip 5 - 6 minuten, of tot de kip gaar is. 
  • Haal uit de pan en houd apart.
Saus maken
5
  • Voeg aan dezelfde pan de uienchutney, het appelsiensap, de honing en de mosterd toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Meng goed en breng aan de kook.
  • Laat 2 - 3 minuten indikken.
  • Haal dan van het vuur en roer een klontje boter door de saus.
Serveren
6
  • Serveer de patatjes, kip en broccoli op borden.
  • Besprenkel de kip met de appelsiensaus.
  • Serveer met mayonaise naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders