Skip to main content
Bulgogibowl met steak

Bulgogibowl met steak

met rijst, sesamsalade en gomasio

4.1
(442)

Speciaal ingrediënt in je box! De steak van Meatier is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde runderen. Ze worden onder de beste omstandigheden groot, met weidse leefruimte.

Labels:
Caloriebewust
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Selderij
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Witte kool en wortel

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

15 gram

Zwarte-bonenpasta

(Bevat: Tarwe, Soja)

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] mayonaise

¼ el

[Plantaardige] boter

1 el

Water voor saus

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2956 kJ
Energie (kcal)706 kcal
Vetten25.4 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten85.7 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels8.5 g
Eiwitten32.5 g
Zout2.8 g
Potassium61.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Leg de steak in een kom en bestrijk met 1/2 tl zwarte-bonenpasta per persoon (zie Tip). Houd apart en laat marineren terwijl de steak op kamertemperatuur komt.
  • Bereid de bouillon. 
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes en voeg toe aan een kom.

Tip: De zwarte-bonenpasta heeft een sterke smaak, dus gebruik eventueel minder of laat de zwarte-bonenpasta achterwege.

Rijst koken
2
  • Verhit de olijfolie in een pot op laag vuur en bak de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en de bouillon toe en kook 10 - 15 minuten.
  • Haal van het vuur en laat 5 minuten staan. Giet daarna af indien nodig.
  • Voeg ondertussen de wittewijnazijn en de suiker toe aan de komkommer. Roer goed door en zet apart tot het serveren. Schep regelmatig om.
Mengen
3
  • Meng in een saladekom de sesamolie met de mayonaise en de witte kool en wortel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, de steak en ui 1 - 3 minuten per kant.
  • Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Voeg de bulgogisaus en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan met de ui. Laat 1 minuut koken.
Serveren
4
  • Snijd de steak kort voor serveren, tegen de draad in, in dunne sneetjes.
  • Serveer de rijst op diepe borden. Leg de steak erop en besprenkel met de bulgogisaus.
  • Serveer met de komkommer en de koolsla.
  • Garneer met de gomasio.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders