HelloFresh
topBanner
Varkenshaas met gestoofde venkel

Varkenshaas met gestoofde venkel

met verse pappardelle in citroen-kruidenolie en hazelnoten

Premium
Lees meer

Het woord pappardelle is waarschijnlijk af te leiden van het Italiaanse pappare - dat betekent schrokken!

Allergenen:EiGlutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Venkel

¼ stuks

Rode peper

5 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Verse basilicum en tijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 tl

Gemalen venkelzaad

250 g

Verse pappardelle

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

15 g

Geroosterde hazelnoten

(BevatNoten, Traces of Peanuts, Traces of Sesame, Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Rucola en veldsla

10 g

Verse rozemarijn en oregano

1 stuks

Olijfolie met citroen

240 g

Varkenshaas

1 stuks

Ui

Zelf toevoegen

2 el

Zwarte balsamicoazijn

4 el

Extra vierge olijfolie

500 ml

Runderbouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Olijfolie

4 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4295 kJ
Energie (kcal)1027 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels8 g
Eiwitten45 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal
Koekenpan
Kom
Steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de varkenshaas alvast uit de koelkast. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder het eventuele loof van de venkel en houd apart. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in zeer fijne reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan om middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de knoflook 3 - 4 minuten. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn. Voeg toe per persoon: 2 tl wittewijnazijn en 4 el bouillon en verlaag het vuur. Voeg toe: de venkel, rode peper, peterselie, gemalen venkelzaad en de helft van de tijm. Laat 10 -12 minuten op zacht vuur stoven. Breng op smaak met peper.

3

Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 3 – 4 minuten rondom bruin. Leg in een ovenschaal, schenk het bakvet eroverheen en bak 6 – 8 minuten in de oven, of totdat het vlees gaar is. Laat kort rusten voordat je het vlees aansnijdt.

4

Kook de pappardelle, afgedekt, in 5 - 6 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Hak de hazelnoten grof. Meng de rucola en veldsla in een kom met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verwarm in een steelpan op zeer laag vuur de citroenolie met 1 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Haal de blaadjes van de takjes oregano en rozemarijn en snijd grof. Snijd het basilicum grof en bewaar de helft apart voor garnering. Voeg de gesneden verse kruiden, de overige tijm, de overige knoflook en een snuf zout toe aan de olie. Verwarm al roerend 3 - 4 minuten en meng hier vlak voor serveren de verse pappardelle doorheen.

6

Verdeel de pasta over de borden. Schep de venkel ernaast. Snijd de varkenshaas, tegen de draad in, in dunne plakken en leg op de venkel. Garneer het vlees met venkelloof. Garneer de pasta met de hazelnoten en het overige basilicum. Serveer met de salade.