Skip to main content
Sesamnoedels met zoet-pikante varkensreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesamnoedels met zoet-pikante varkensreepjes

Sesamnoedels met zoet-pikante varkensreepjes

met gefrituurde uitjes, lente-ui en spitskool

Nieuw ingrediënt in je box! Deze harissa van Hello Harissa is een pikante, aromatische mix van chili en kruiden. Perfect om curry's, vlees en sauzen extra smaak te geven.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Varkensreepjes met Oosterse kruiden

50 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Hello Harissa

¼ bosje(s)

Lente-ui

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

100 gram

Gesneden spitskool

½ stuk(s)

Wortel

1 zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3045 kJ
Energie (kcal)728 kcal
Vetten30.3 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers28.3 g
Vezels9 g
Eiwitten36.5 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Pan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de noedels. Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Rasp de wortel.

Weetje: Wist je dat lente-ui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Groenten bakken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de spitskool en het witte gedeelte van de lente-ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de wortel toe aan de pan en bak 2 - 3 minuten verder.
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een andere pan op middelhoog vuur en bak het varkensvlees 2 - 3 minuten.
Afmaken
3
  • Meng de ketjap, zoet-pikante chilisaus, harissa (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en sojasaus door het varkensvlees (zie Tip). Bak 2 minuten en haal de pan van het vuur.
  • Voeg de sesamzaadjes toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Serveren
4
  • Voeg de groenten, de noedels, de Koreaanse kruidenmix en sambal naar smaak toe aan het varkensvlees en meng goed.
  • Verdeel de noedels over diepe borden en besprenkel met de sesamolie.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokosgarnering en Koreaanse kruiden
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, patatjes en komkommer
Teriyaki noedels met garnalen en witte kool

Teriyaki noedels met garnalen en witte kool

en voor ouders: Thais basilicum en pinda's
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Sweet en sticky noedels met spiegelei en gomasio

Sweet en sticky noedels met spiegelei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

geïnspireerd op bánh mì, met sojabonensalade en sambalmayonaise
Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pikante lente-ui salsa, cashewnoten en komkommer
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en lente-ui
Varkenshaasreepjes als extra

Varkenshaasreepjes als extra

200 g | 2 porties
Pikante gebakken rijst met kimchi

Pikante gebakken rijst met kimchi

met vissaus, spiegelei, furikake en sesamzaad
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en gomasio
Couscousbowl met witte kaas

Couscousbowl met witte kaas

met zoete currymayonaise, rucola, amandelen en paprika
Gefrituurde kip op z'n Koreaans met 'swicy' saus

Gefrituurde kip op z'n Koreaans met 'swicy' saus

met rijst, sesamzaad en komkommer-radijssalade
Flatbread met grillkaas en honing

Flatbread met grillkaas en honing

met verse kruiden, paprikamayo, za'atar en rode kool
Zoete sesamnoedels met spiegelei

Zoete sesamnoedels met spiegelei

met gefrituurde uitjes, koriander en gebakken groenten
Bao buns met garnalen in zoet-pikante saus

Bao buns met garnalen in zoet-pikante saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Stoemp van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stoemp van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met sugarsnaps, gomasio en aardappelwedges
Pikante kipdrumsticks met couscous

Pikante kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten
Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt, zure room en tomatensalsa
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pikante parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden
Curry op z'n Indonesisch met ei en gefrituurde uitjes

Curry op z'n Indonesisch met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met patatjes, spiegelei en komkommersalade
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Stoofpot op z'n Indonesisch met endvogel en kokos

Stoofpot op z'n Indonesisch met endvogel en kokos

met rijst, zoetzure groenten en koriander
Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

en voor ouders: pikante jalapeñosaus, limoen en koriander
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips
Steak met quinoasalade op z'n Thais en pinda's

Steak met quinoasalade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees flatbread, courgette en puntpaprika
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten
Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

met appelsienroomkaas, frisse salsa en sumak
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!