Skip to main content
Italian-style tomato stew with cod and capers

Italian-style tomato stew with cod and capers

met chorizo en feta

.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Noten
Amandelnoten
Vis
Ei
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Aubergine

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Kappertjes

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ zakje(s)

BBQ-rub

100 gram

Passata

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

125 gram

Verse tagliatelle

(Bevat: Ei, Tarwe, Gluten Kan bevatten: Noten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Schaaldieren, Soja, Vis, Walnoten, Weekdieren)

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Olijfolie

naar smaak

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2930 kJ
Energie (kcal)700 kcal
Vetten19.1 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten91.3 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels10.4 g
Eiwitten42.3 g
Zout1.5 g
Potassium467.2 mg
Calcium47.6 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan
Keukenpapier

Instructies

1
  • Snipper de ui.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de peterselie fijn.
2
  • Verhit een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de chorizoblokjes toe en bak 2 - 3 minuten krokant.
  • Haal de chorizo uit de pan en bewaar apart. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de hapjespan.
  • Voeg de paprika en overige ui toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de passata, overige Siciliaanse kruiden en 2 - 3 el water per persoon toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook 1 - 3 minuten zachtjes door.
Heekballetjes maken
3
  • Dep de heek droog met keukenpapier en snijd in grove stukken.
  • Meng in een hoge kom de heek, de helft van de ui, de helft van de peterselie en per persoon: 1/4 zakje Siciliaanse kruiden en 1 el mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Pureer tot een grove massa met een staafmixer.
  • Maak van het mengsel 5 á 6 balletjes per persoon. Zet tot gebruik in de koelkast.
4
  • Serveer de shakshuka in een pan op tafel.
  • Verdeel de visballetjes er op.
  • Verkruimel de feta erover.
  • Ganeer met de peterselie, chorizo en amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders