Coq au vin met zilveruitjes en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Coq au vin met zilveruitjes en champignons

Coq au vin met zilveruitjes en champignons

met rode wijn, aardappelpuree en een gemengde salade

Liefde gaat door de maag en met dit restaurantwaardige recept pak je jouw valentijn gegarandeerd in! 

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

65 gram

Champignons

250 gram

Aardappelen

150 gram

Coq au vin

95 ml

Rode wijn

20 gram

Zilveruitjes

10 gram

Walnootstukjes

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

75 ml

Water

½ el

Wittewijnazijn

½ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

5 ml

[Plantaardige] melk

1.5 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)900 kcal
Energie (kJ)3764 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers13 g
Vezels14.1 g
Eiwitten37 g
Zout3 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Aardappelstamper
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine stukjes. Snijd de champignons in kwarten.

Groenten aanbakken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook, wortel en champignons 5 - 6 minuten aan.

Aardappelpuree maken
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp de aardappelen tot een puree met een aardappelstamper. Voeg per persoon: 1 tl mosterd, 1/2 el roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Coq au vin bereiden
4

Voeg de coq au vin en rode wijn toe aan de hapjespan met groenten. Voeg per persoon: 75 ml water en 1/2 kippenbouillonblokje toe. Meng het geheel goed door en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de zilveruitjes toe aan de coq au vin en kook nog 5 minuten zonder deksel zodat de saus kan indikken. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes. Haal uit de pan en bewaar apart. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl mosterd. Meng de rucola en veldsla en de walnootstukjes door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de coq au vin er half op en half naast. Serveer met de salade.