Een goed begin is het halve werk. Marineer de biefstukreepjes al een dag van tevoren - zo trekken de smaken goed in voor een extra intense smaakbeleving!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
1 stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie
50 gram
Peultjes
â…“ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
100 gram
Biefstukreepjes
½ stuk(s)
Paprika
1.5 el
Olijfolie
175 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Wittewijnazijn
Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pot met deksel voor de bulgur en breng aan de kook. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Roer regelmatig door en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wist je dat we gemiddeld maar aan 60% van de ADH vezels komen per dag? Door de bulgur en 250 gram groente bevat deze maaltijd alleen al meer dan de helft van de ADH per portie! Vezelrijk eten is belangrijk voor gezonde darmen en dat is weer goed voor je afweersysteem, cholesterolgehalte en nog veel meer.
Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Bak de paprika, ui en de helft van de knoflook 12 - 15 minuten, of tot ze zacht zijn. Schep af en toe om en let op dat het niet aanbakt.
Verwijder eventueel de steelaanzet van de peultjes (zie Tip). Voeg de peultjes en 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon toe aan de groenten en bak de laatste 3 - 5 minuten mee.
Tip: Sommige peultjes hebben draadjes die je er makkelijk af kan trekken bij het wegsnijden van de uiteinden.
Snijd ondertussen de bieslook, het basilicum en de bladpeterselie los van elkaar fijn. Houd de bieslook apart voor in de salade. Meng in een kom het basilicum, de bladpeterselie, de overige knoflook en per persoon: 1 el olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Meng de biefstukreepjes met de marinade.
Verhit een pan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 1 minuut rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen (zie Tip).
Tip: Let op dat je de biefstukreepjes niet te lang bakt - dit kan het vlees taai maken.
Voeg de bulgur en de groenten toe aan een saladekom. Voeg de bieslook toe en schep door elkaar. Verdeel de salade over de borden en schep de biefstukreepjes erop. Schenk eventueel het overgebleven bakvet over de salade voor extra smaak.