Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
225 gram
Zoete aardappel
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse bladpeterselie en bieslook
50 gram
Biologische halfvolle yoghurt
⅓ stuk(s)
Komkommer
¼ stuk(s)
Appel
¼ head
Botersla
50 gram
Rode kool, witte kool en wortel
1 stuk(s)
Gekruide rundertartaar
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Mosterd
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Olijfolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Extra vierge olijfolie
Haal de rundertartaar uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de zoete aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
TESTEN: Dunner snijden? Bloemen? Los van elkaar op de bakplaat --> gewone aardappel
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook en peterselie. Breng op smaak met peper en zout. --> Helft van de komkommer toevoegen?
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Scheur de bladeren van de botersla grof.
Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, 1 tl honing, peper en zout. --> De helft van de yoghurt?? Voeg de komkommer, appel, botersla, mix van wortel, witte kool en rode kool toe en meng met de dressing.
Verhit, wanneer de frietjes bijna klaar zijn, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rundertartaar 2 - 3 minuten per kant bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de rundertartaar langer wanneer je niet van rood vlees houdt.
Verdeel de zoete aardappelfrieten over de borden en leg de rundertartaar ernaast. Serveer met de salade en het yoghurt-sausje.