BestellenCadeaubon
Roerbak met vegetarische runderstukjes in teriyaki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerbak met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Roerbak met vegetarische runderstukjes in teriyaki

met Oosterse groenten

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Vegetarische runderstukjes

200 gram

Oosterse wokmix

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Basmatirijst

2 stuk(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)644 kcal
Energie (kJ)2694 kJ
Vetten19.5 g
waarvan verzadigd2.3 g
Koolhydraten83.7 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels6.2 g
Eiwitten30.5 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Rijst koken
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar wat van het groene gedeelte om mee te garneren.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de bosui en de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg vervolgens de rijst, 250 ml water per persoon en een snufje zout toe. Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten op laag vuur gaar. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de groentemix 5 - 6 minuten en breng op smaak met peper. Voeg de sojasaus toe en bak al roerend 1 minuut.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de vegetarische runderstukjes toe en bak in 5 - 7 minuten gaar.
  • Voeg de teriyakisaus en 2 el water per persoon toe en verhit nog 1 minuut.
Mengen
3
  • Voeg de vegetarische runderstukjes met teriyaki toe aan de groenten in de hapjespan.
  • Meng goed door elkaar.
  • Meng de helft van de sesamzaadjes door de rijst (zie Tip).

Tip: Hou je van geroosterde sesamzaadjes en heb je de tijd? Rooster deze dan voor je de vegetarische runderstukjes gaat bakken in de koekenpan en houd apart.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Serveer met de groenten en vegetarische runderstukjes.
  • Garneer met de sesamzaadjes en het groene gedeelte van de bosui.