Skip to main content
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel

Receptontwikkelaar Steffi: "Geitenkaas gaat heel goed samen met zoete elementen. Daarom heb ik voor dit gerecht gekozen voor een dressing op basis van cranberrychutney. De gezouten amandelen maken het recept helemaal af!"

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen:
Amandelnoten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Linzen

(Kan bevatten: Gluten)

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Paarse wortel

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

30 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Cranberrychutney

15 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2711 kJ
Energie (kcal)648 kcal
Vetten28.2 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten72.6 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels15.4 g
Eiwitten18.9 g
Zout2 g
Potassium241.3 mg
Calcium32 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Zeef
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de zoete aardappel en wortel of was grondig. Snijd beide in blokjes van 1 cm en leg op een met bakplaat met bakpapier. Snijd de helft van de ui in partjes en leg op de bakplaat.
  • Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de gedroogde tijm. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de groenten en zoete aardappel 13 - 15 minuten in de oven, of tot gaar.
Ui inleggen
2
  • Snijd de overige ui in halve ringen.
  • Meng in een kom de suiker met de helft van de witte balsamicoazijn.
  • Voeg de ui en een snufje zout toe en schep goed door.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de cranberrychutney met de extra vierge olijfolie, de mosterd en de overige witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de komkommer in blokjes. Hak de amandelen grof. Giet de linzen af.
  • Voeg de slamix, linzen, komkommer, geroosterde groenten en zoete aardappel toe aan de saladekom. Roer goed door de dressing.
Serveren
4
  • Serveer de salade op diepe borden en verkruimel de geitenkaas erboven.
  • Garneer met de amandelen en zoetzure ui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Parelcouscous salade met gegrilde kip

Parelcouscous salade met gegrilde kip

met komkommer, paprika en honing-mosterddressing
Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Kruidige couscous met halloumi

Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Pita met kipgyros, little gem en koolmix

Pita met kipgyros, little gem en koolmix

met honing-gembermayonaise
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

met spinazie en witte rijst
Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

met spinazie en salie
Bulgurbowl met zoete varkenshaas

Bulgurbowl met zoete varkenshaas

met geroosterde courgette, spinazie en witte kaas
Crunchy taco's met rundergehakt

Crunchy taco's met rundergehakt

met gebakken bonen, tomaat-mais-salsa en witte kaas
Broodje hamburger met labne en witte kaas

Broodje hamburger met labne en witte kaas

met zoete aardappelfriet en gegrilde groenten
Parelcouscous met chorizo en courgette

Parelcouscous met chorizo en courgette

met cranberrychutney en gemengde sla
Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

met yoghurt en frisse salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tomatensoep met ciabatta met burrata

Tomatensoep met ciabatta met burrata

met vers basilicum en Siciliaanse kruiden
Flammekuchen met garnalen en rucolasalade

Flammekuchen met garnalen en rucolasalade

met mozzarella en gekaramelliseerde ui
Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

met gembermayonaise, radijs en komkommer
Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: paprika, courgette en ui
Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

met gekaramelliseerde-uiensaus, walnootstukjes en appel
Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

met maïs-salsa en bietentortillachips
Fakirs vliegend tapijt

Fakirs vliegend tapijt

met rundermerguez en groene puntpaprika
Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

met Grana Padano, wortel, bleekselder, tomaat en peterselie
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

met krieltjes en witloof-appelsalade
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

met pastinaakpuree en regenboogwortels
Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

met gestoofde rode kool, appel en nootmuskaat
Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

met rijst, paprika en kokosmelk
Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

zelf samenstellen, samen genieten!
Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

met pinda's, regenboogkoolsla en salade
Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

met appelsienroomkaas, frisse salsa en sumak
Linguine met vegetarische gehaktballetjes

Linguine met vegetarische gehaktballetjes

met geroosterde-groentensaus en vers basilicum
Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

met uienchutney, tomaat en verse kruiden
Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geroosterd amandelschaafsel