Skip to main content
Pulled chicken tortilla's met paprikasalsa
Pulled chicken tortilla's met paprikasalsa

Pulled chicken tortilla's met paprikasalsa

met elote (streetfood mais) en avocadodip

Elote is een Mexicaanse streetfood klassieker! Je maakt de maïskolven vandaag klaar in de oven en garneert ze met zure room, feta en smaakmakers.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

0.99 tl

Gerookt paprikapoeder

1 stuk(s)

Maiskolf

25 gram

Biologische zure room

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4.02 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe)

½ stuk(s)

Rode paprika

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Avocadodip

5 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Bloom premixed G&T

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

75 ml

Zoutarme kippenbouillon

Voedingswaarden

Energie (kcal)1041 kcal
Energie (kJ)4356 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers28 g
Vezels13 g
Eiwitten51 g
Zout5 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Grillpan of koekenpan
Hoge kom
Staafmixer
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de roomboter uit de koelkast en bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een grote kom per persoon: 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden, 1/2 el olijfolie, 3 el tomatenblokjes, de knoflook, peper en zout. Halveer de kipfilet in de lengte en voeg toe aan de marinade. Masseer de marinade goed in (zie Tip).

Tip: Gebruik eventueel handschoentjes. Heb je wat meer tijd? Dek de kom van de kipfilet af met plasticfolie en laat minimaal een half uur marineren in de koelkast voor extra smaak.

Kip en mais bereiden
2

Verhit een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet met de marinade in 4 - 6 minuten rondom bruin. Blus af met 75 ml kippenbouillon per persoon en kook, afgedekt, 20 - 25 minuten op laag vuur verder (zie Tip). Besmeer de mais ondertussen met de roomboter. Leg de maiskolf op een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven.

Tip: Let jij op je zoutinname? Vervang dan de kippenbouillon door water.

Paprika bereiden
3

Snijd de paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan of grillpan en bak of grill de paprika 2 - 3 minuten per kant op hoog vuur.

Salsa maken
4

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in grove stukken. Voeg de helft van de paprika, de rode peper en de overige tomatenblokjes toe aan een hoge kom. Voeg 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en pureer met een staafmixer tot een salsa.

Pulled chicken maken
5

Leg de tortilla’s opgestapeld op een vel aluminiumfolie en pak in. Verwarm ze 3 minuten in de oven met de mais. Haal de kipfilet uit de pan en snijd of trek voorzichtig het vlees uit elkaar (zie Tip). Het mogen kleine stukjes worden. Pas op: er kan hete stoom van de kip komen! Snijd de koriander fijn.

Tip: Gebruik eventueel 2 vorken om het vlees uit elkaar te trekken.

Serveren
6

Verdeel de maiskolven over een schaal en serveer met 1 el zure room per persoon. Verkruimel de witte kaas erboven. Bestrooi met een snufje gerookt paprikapoeder en garneer met de helft van de koriander. Verdeel de mini-tortilla's over de borden en beleg met de paprika en de pulled chicken, inclusief het bakvocht. Garneer met de avocadodip, de paprikasalsa, de overige zure room en de overige koriander.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

met parelcouscous, verse munt en yoghurt-tahinsaus
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Kipfajita met paprika en rijst met een twist

Kipfajita met paprika en rijst met een twist

met witte kaas, limoen en mangochutney

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui