Platbroodpizza's met champignons en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza's met champignons en mozzarella

Platbroodpizza's met champignons en mozzarella

met paprika, rode ui en vers basilicum

Wist je dat basilicum ook koningskruid wordt genoemd? De naam van dit kruid komt namelijk van het Oudgriekse woord voor koning - basileus.

Labels:
Veggie
•Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

165 gram

Champignons

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Passata

0.99 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Libanees flatbread

â…“ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte belegen kaas

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)760 kcal
Energie (kJ)3181 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers11 g
Vezels10.9 g
Eiwitten35 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Koekenpan
•Kom
•Bakplaat met bakpapier

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200 degrés. Écrasez ou émincez l’ail.

Couper et déchirer
2

Coupez les champignons en lamelles et le poivron jaune en fines lanières. Émincez l'oignon rouge en fine demi-rondelles. Déchirez la mozzarella en petits morceaux.

Cuire les champignons
3

Dans la poêle, faites chauffer l’huile d’olive à feu vif et cuire les champignons 3 à 4 minutes.

Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Garnir la pizza
4

Pendant ce temps, mélangez la passata de tomates, l’ail et le paprika en poudre dans le bol, puis salez et poivrez. Étalez la sauce tomate sur le pain plat. Garnissez des champignons, de l'oignon rouge et du poivron, puis saupoudrez d’origan séché, de fromage râpé et de mozzarelle.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik en passata bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 350 gram groente!

Ciseler le basilic
5

Enfournez les pizzas sur pain plat 7 à 8 minutes sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Pendant ce temps, ciselez finement le basilic.

Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijkertijd in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de anderen in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.

Servir
6

Servez les pizzas sur les assiettes. Garnissez-les du basilic. Arrosez-les d’un filet d’huile d’olive vierge extra à votre goût.