Wist je dat basilicum ook koningskruid wordt genoemd? De naam van dit kruid komt namelijk van het Oudgriekse woord voor koning - basileus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
165 gram
Champignons
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Ui
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 gram
Passata
0.99 tl
Paprikapoeder
2 stuk(s)
Libanees flatbread
â…“ zakje(s)
Gedroogde oregano
25 gram
Geraspte belegen kaas
5 gram
Vers basilicum
naar smaak
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Préchauffez le four à 200 degrés. Écrasez ou émincez l’ail.
Coupez les champignons en lamelles et le poivron jaune en fines lanières. Émincez l'oignon rouge en fine demi-rondelles. Déchirez la mozzarella en petits morceaux.
Dans la poêle, faites chauffer l’huile d’olive à feu vif et cuire les champignons 3 à 4 minutes.
Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.
Pendant ce temps, mélangez la passata de tomates, l’ail et le paprika en poudre dans le bol, puis salez et poivrez. Étalez la sauce tomate sur le pain plat. Garnissez des champignons, de l'oignon rouge et du poivron, puis saupoudrez d’origan séché, de fromage râpé et de mozzarelle.
Tip: Wist je dat tomaten uit blik en passata bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 350 gram groente!
Enfournez les pizzas sur pain plat 7 à 8 minutes sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Pendant ce temps, ciselez finement le basilic.
Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijkertijd in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de anderen in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.
Servez les pizzas sur les assiettes. Garnissez-les du basilic. Arrosez-les d’un filet d’huile d’olive vierge extra à votre goût.