Pitabroodje met mediterrane kikkererwtensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pitabroodje met mediterrane kikkererwtensalade

Pitabroodje met mediterrane kikkererwtensalade

met yoghurt-tahinsaus en verse peterselie

Wist je dat kikkererwten van alle peulvruchten wel 4 - 5 keer meer vitamine E bevatten?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 blik(ken)

Kikkererwten

⅓ zakje(s)

Ras el hanout

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

⅓ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse bladpeterselie

¼ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Pitabroodje

50 gram

Yoghurt-tahinsaus

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

¾ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)616 kcal
Energie (kJ)2575 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers12 g
Vezels10.7 g
Eiwitten19 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Sieb
Koekenpan
Vergiet
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Kikkererwten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef of vergiet.
  • Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl ras el hanout. Breng op smaak met zout.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 4 - 6 minuten.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Snijden
2
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  • Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes en de komkommer in kleine blokjes.
  • Hak de bladpeterselie fijn.
  • Snijd de citroen in 2 partjes per persoon.
Dressing maken
3
  • Meng per persoon: 1/4 el olijfolie, 1/2 tl za'atar en wat zout in een kleine kom en smeer over de pita
  • Bak de pita 4 - 5 minuten in de oven.
  • Meng in een kom de yoghurt-tahinsaus met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl za'atar. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een grote saladekom de kikkererwten met de cherrytomaten, puntpaprika, komkommer, de helft van de bladpeterselie en de helft van de tahin-dressing.

Tip: Je serveert dit gerecht met yoghurt-tahinsaus. Tahin is een pasta, net zoals pindakaas, maar dan gemaakt van sesamzaad. Het is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

Serveren
4
  • Snijd de pita open en vul met de kikkererwtensalade.
  • Serveer de rest van de salade erbij en besprenkel met de overgebleven dressing.
  • Garneer met de overige bladpeterselie en de citroenpartjes.