Skip to main content
Kipsaté op z'n Indonesisch met pikante garnalen en kroepoek

Kipsaté op z'n Indonesisch met pikante garnalen en kroepoek

met gefrituurde uitjes, sperziebonen en zoetzure komkommer

Speciaal ingrediënt in je box! Kroepoek uit Zeeland. Gemaakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten, waaronder zoete garnalen met het MSC-keurmerk, gevangen in de Noordzee. Verantwoord genieten dus! Scan de QR-code en zie waar onze kroepoek vandaan komt!

Labels:
Ingrédient spécial
Allergenen:
Schaaldieren
Soja
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

100 gram

Kipsatéblokjes

60 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Mini-komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

150 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe, Sesamzaad)

60 gram

Pindasaus

(Bevat: Soja, Pinda's)

15 gram

Kroepoek met Noordzeegarnalen

(Bevat: Schaaldieren Kan bevatten: Weekdieren, Vis)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

2 el

Ketjap of zoete sojasaus

2 el

Wittewijnazijn

80 ml

Water

½ el

Suiker

Energie (kJ)4659 kJ
Energie (kcal)1114 kcal
Vetten45.6 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten120 g
waarvan suikers41.1 g
Vezels13.9 g
Eiwitten49.8 g
Zout4.8 g
Potassium693.7 mg
Calcium151.5 mg
Iron2.5 mg
Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Satéprikkers
Pan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Meng in een kom de kip met de ketjap of zoete sojasaus. Zet apart en laat marineren tot verder gebruik.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in dunne halve maantjes.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker.
  • Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer toe en meng goed.
Rijst koken
2
  • Breng water aan de kook in een pot. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en roer de Surinaamse kruidenmix erdoor. Zet afgedekt apart.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
  • Snipper de ui. Snijd de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) fijn.
Groenten bakken
3
  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een grote sauteerpan op middelmatig vuur. Bak de ui en rode peper 1 minuut.
  • Voeg de sperziebonen toe en bak 1 - 2 minuten al roerend op hoog vuur.
  • Blus af met de helft van de aangegeven hoeveelheid water. Laat, afgedekt, 5 - 7 minuten stomen.
Knoflook snijden
4
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de knoflook toe aan de sperziebonen en bak 1 minuut op hoog vuur.
  • Verlaag het vuur naar middelhoog. Voeg de garnalen en de Javaanse wokpasta toe. Bak 2 - 3 minuten, of tot de garnalen gaar zijn.
Saus opwarmen
5
  • Rijg de kip met een zigzagbeweging aan de spiesen.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de spiesen 6 minuten, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om.
  • Voeg de pindasaus toe aan een steelpan op laag vuur.
  • Roer de overige aangegeven hoeveelheid water erdoorheen en verwarm de saus zachtjes.
Serveren
6
  • Serveer alle ingrediënten in aparte kommen.
  • Besprenkel de spiesen met wat pindasaus en serveer de overige saus ernaast.
  • Garneer de rijst met de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders