HelloFresh
topBanner
Volkoren pitabrood met falafelburgers, frisse salade en romige yoghurtsaus

Volkoren pitabrood met falafelburgers, frisse salade en romige yoghurtsaus

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

Lees meer

Radijs heeft een pittige smaak en kun je met schil eten. Houd je wat radijsjes over? Snijd deze dan in plakjes en gebruik dit als broodbeleg. Tip: om de falafelburgers stevig te krijgen is het belangrijk dat je het falafeldeeg goed en stevig kneedt.

Allergenen:Glutenbevattende granenEiMosterdNotenPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

300 g

Falafeldeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

65 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10

Radijs

Komkommer

2 takje

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4

Volkoren pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Yoghurtsaus

(BevatEi, Mosterd, Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Mosterd

2 el

Honing

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3292.808 kJ
Energie (kcal)787 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten89 g
Vezels9 g
Eiwitten20 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Kom
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 250 graden of maak gebruik van een broodrooster.

2

Kneed het falafeldeeg en draai hiervan 2 ballen per persoon. Druk deze vervolgens plat tot burgers.

3

Snijd of schaaf de komkommer en radijsjes in dunne plakken. Scheur de veldsla klein en snijd de dille fijn. Meng alle vier in een saladekom.

4

Verhit 4 el zonnebloemolie in de koekenpan en bak de falafelburgers 3 - 4 minuten aan elke kant bruin. Schud regelmatig met de pan om te voorkomen dat de falafelburgers aanbakken.

5

Besprenkel de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster of tot ze bruin zijn.

6

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, honing, witte wijnazijn, peper en zout en meng de dressing met de salade.

7

Verdeel de pitabroodjes en falafelburgers over de borden. Serveer met de salade en yoghurtsaus.

Tip! Zijn de falafelburgers eerder klaar dan de pitabroodjes? Zet het vuur onder de falafel laag, dan blijven ze warm tot de rest klaar is.