HelloFresh
topBanner
Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Met tofureepjes, verse krulpeterselie en romatomaten

Lees meer

Za’atar is de naam van een smaakvol kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. Het basisingrediënt is een soort wilde oregano met de smaak van tijm én oregano. Wij hebben onze eigen twist aan de za’atar gegeven en gebruiken ook kruiden en specerijen zoals basilicum, paprikapoeder, cayennepeper en komijn.

Labels:Veggie
Allergenen:NotenGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

30 g

Hazelnoten

(BevatNoten)

300 g

Flespompoen

2

Mini-romatomaten

2

Turkse groene peper

3 takje

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

170 g

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

120 g

Za'atar

1 pak

Tofu

(BevatSoja)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2602.4480000000003 kJ
Energie (kcal)622 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten56 g
Vezels21 g
Eiwitten23 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Mes
Grote pan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon en hak de hazelnoten grof.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snijd ondertussen de pompoen in blokjes van een ½ cm. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Snijd de romatomaten en Turkse peper klein. Hak de krulpeterselie fijn.

4

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en bak de tofureepjes 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Meng ondertussen de bulgur met de bouillon in een pan met deksel en kook de bulgur, afgedekt, in 8 – 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

6

Zet de wok of hapjespan terug op middelhoog vuur, voeg de pompoen en eventueel extra olijfolie toe en bak 1 minuut. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 12 – 15 minuten. Voeg als het nodig is extra water toe om aanbakken te voorkomen. Voeg halverwege de tomaat, Turkse peper en de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

7

Voeg de za’atar bij de groenten en verhit nog 1 minuut. Voeg extra water toe aan de pan, als het te droog wordt. Voeg de bulgur en tofu toe en verhit nog 1 minuut. Breng verder op smaak met peper en zout.

8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de hazelnoten en overige krulpeterselie.

Tip! Heb je kikkererwten over van de salade met gegrilde courgette? Je kunt deze op het laatste moment toevoegen aan de groenten.