Skip to main content
Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten
Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Met tofureepjes, verse krulpeterselie en romatomaten

3.1
(112)

Za’atar is de naam van een smaakvol kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. Het basisingrediënt is een soort wilde oregano met de smaak van tijm én oregano. Wij hebben onze eigen twist aan de za’atar gegeven en gebruiken ook kruiden en specerijen zoals basilicum, paprikapoeder, cayennepeper en komijn.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Noten
Gluten
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

15 gram

Hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's)

150 gram

Flespompoen

1

Mini-romatomaten

1

Turkse groene peper

1.5 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja)

60 gram

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

½ pak(ken)

Tofu

(Bevat: Soja)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)622 kcal
Energie (kJ)2602.4 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten56 g
Vezels21 g
Eiwitten23 g

Benodigdheden

Mes
Grote pan
Bord

Instructies

1

Bereid de bouillon en hak de hazelnoten grof.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de pompoen in stukken
3

Snijd ondertussen de pompoen in blokjes van een ½ cm. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Snijd de romatomaten en Turkse peper klein. Hak de krulpeterselie fijn.

4

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en bak de tofureepjes 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Meng ondertussen de bulgur met de bouillon in een pan met deksel en kook de bulgur, afgedekt, in 8 – 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Bak de groenten in een wok
6

Zet de wok of hapjespan terug op middelhoog vuur, voeg de pompoen en eventueel extra olijfolie toe en bak 1 minuut. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 12 – 15 minuten. Voeg als het nodig is extra water toe om aanbakken te voorkomen. Voeg halverwege de tomaat, Turkse peper en de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de tofu bij de groenten
7

Voeg de za’atar bij de groenten en verhit nog 1 minuut. Voeg extra water toe aan de pan, als het te droog wordt. Voeg de bulgur en tofu toe en verhit nog 1 minuut. Breng verder op smaak met peper en zout.

Serveer het gerecht
8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de hazelnoten en overige krulpeterselie.

Tip! Heb je kikkererwten over van de salade met gegrilde courgette? Je kunt deze op het laatste moment toevoegen aan de groenten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Bulgur met kruidige kipworstjes en pompoen

Bulgur met kruidige kipworstjes en pompoen

Extra in de 5-maaltijdenbox
Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Met tofureepjes, verse krulpeterselie en romatomaten
Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Met een knapperig meergranenbroodje met een kruidige saus
Lauwwarme pasta-auberginesalade

Lauwwarme pasta-auberginesalade

Een mediterraans recept met pijnboompitten
Mediterrane bulgur met kipgyros, gele biet en avocado

Mediterrane bulgur met kipgyros, gele biet en avocado

Extra in de 5-maaltijdenbox
Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

Dit Italiaanse gerecht maak je af met roma-trostomaten en extra vierge olijfolie
Bulgur met feta en granaatappelpitjes

Bulgur met feta en granaatappelpitjes

Met gebakken aubergine en geurige koriander
Casarecce met rode pesto, romatomaten en feta

Casarecce met rode pesto, romatomaten en feta

Met een frisse rucolasalade
Traditionele shakshuka met ei en feta

Traditionele shakshuka met ei en feta

Een Israëlisch gerecht met verse krulpeterselie
Gebakken kippendij met groenten met baharat, naanbrood en frisse yoghurt

Gebakken kippendij met groenten met baharat, naanbrood en frisse yoghurt

Heerlijke malse kip met geurige baharat uit het Midden-Oosten
Witte asperges met boerenachterham, gekookt ei en peterselie

Witte asperges met boerenachterham, gekookt ei en peterselie

Het witte goud op traditionele wijze bereid
Volkoren pitabrood met falafel, rodekoolsalade en labne

Volkoren pitabrood met falafel, rodekoolsalade en labne

De labne geeft dit gerecht een twist uit het Midden-Oosten
Parelgerst met paprika, pecorino en zoete maïskolf

Parelgerst met paprika, pecorino en zoete maïskolf

De nootachtige gerst heeft in dit gerecht nog een lichte bite
Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano

Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano

Een goedgevulde maaltijdsalade met frisse citroen
Gerookte tofu met groene asperges en tomatensalsa

Gerookte tofu met groene asperges en tomatensalsa

Met een frisse salsa van romatomaat, verse citroensap en olijfolie
Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère

Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère

Een romige maaltijd met zoete tomaten en balsamicoazijn uit de oven
Lentestamppot met rode bieten, feta en hazelnoten

Lentestamppot met rode bieten, feta en hazelnoten

Zomerse smaken en de bekende combinatie van rode bieten en feta
Spaghetti met serranoham, courgettelinten en romatrostomaten uit de oven

Spaghetti met serranoham, courgettelinten en romatrostomaten uit de oven

Lekkere combinatie van zilte Spaanse ham met zoete tomaatjes
Volkoren bulgur met appel, koolrabi en falafel

Volkoren bulgur met appel, koolrabi en falafel

Een populair gerecht uit het Midden-Oosten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

met mesclunsalade met honing-mosterddressing
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Kruidige kippensoep met kokos

Kruidige kippensoep met kokos

met paksoi, wortel en patatjes
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Luxe kalfsstoof met ovenfriet

Luxe kalfsstoof met ovenfriet

met peer-witlofsalade en cranberrychutney
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en mini-romatomaat
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Kalfsstoof met aardappelpuree

Kalfsstoof met aardappelpuree

met spekjes, kastanjechampignons en een salade
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tomatensoep met ciabatta met burrata

Tomatensoep met ciabatta met burrata

met vers basilicum en Siciliaanse kruiden
Flammkuchen met griezelige garnalen en rucolasalade

Flammkuchen met griezelige garnalen en rucolasalade

met mozzarella en gekaramelliseerde uienslierten
Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

met gembermayonaise, radijs en komkommer
Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: paprika, courgette en ui
Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

met gekaramelliseerde-uiensaus, walnootstukjes en appel
Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

met maïs-salsa en bietentortillachips
Fakirs vliegend tapijt

Fakirs vliegend tapijt

met rundermerguez en groene puntpaprika
Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

met Grana Padano, wortel, bleekselder, tomaat en peterselie
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

met krieltjes en witloof-appelsalade
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

met pastinaakpuree en regenboogwortels
Spookachtige kipworstjes met bovennatuurlijk lekkere aardappelpuree

Spookachtige kipworstjes met bovennatuurlijk lekkere aardappelpuree

met ketel-gestoofde rodekool, appel en nachtmerrie-nootmuskaat
Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

met rijst, paprika en kokosmelk
Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

zelf samenstellen, samen genieten!
Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

met pinda's, regenboogkoolsla en salade
Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

met appelsienroomkaas, frisse salsa en sumak
Lugubere linguine met veggie vollemaan-gehaktballetjes

Lugubere linguine met veggie vollemaan-gehaktballetjes

met geroosterde-groentensaus en behekst basilicum
Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

met uienchutney, tomaat en verse kruiden
Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geroosterd amandelschaafsel