Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano

Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano

Een goedgevulde maaltijdsalade met frisse citroen

De Hollandse sperziebonen komen uit de volle grond in Brabant. Deze peulvrucht staat ook bekend onder de naam slaboon. Sperziebonen bevatten veel vezels. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor een goede darmwerking. De Italiaanse romaine sla en de grana padano geven dit gerecht een Italiaanse twist.

Allergenen:
Noten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

15 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's)

200 gram

Sperziebonen

¼

Citroen

½ tl

Gedroogde oregano

1.5 stuk(s)

Mini-romaine sla

30 gram

Zongedroogde tomaten

½ takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)687 kcal
Energie (kJ)2874 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers0 g
Vezels16 g
Eiwitten22 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan
Mes
Kom
Bord

Instructies

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel. Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat uitstomen.

Bak de noten
2

Hak de hazelnoten grof. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Dop de sperziebonen
3

Dop ondertussen de sperziebonen alleen bij de steelaanzet en snijd in 3 - 4 gelijke stukken. Was de citroen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

4

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan. Voeg de sperziebonen, een ½ tl citroenrasp per persoon en peper en zout toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak de sperziebonen, afgedekt, 12 minuten. Voeg halverwege de oregano toe.

Meng de romainesla en zongedroogde tomaten in een saladekom
5

Scheur ondertussen de mini-romainesla klein. Snijd de zongedroogde tomaten klein. Meng de romainesla en zongedroogde tomaten in een saladekom.

6

Hak de krulpeterselie fijn. Maak een dressing van de krulpeterselie, extra vierge olijfolie, honing, mosterd, 1 el citroensap per persoon, peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden
7

Meng de groenten met de krieltjes, dressing en grana padano in de saladekom. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de hazelnoten. Besprenkel naar smaak met extra citroensap.

Tip! Liever gebakken krieltjes? Bak de aardappelen dan 20 minuten afgedekt in een koekenpan. Serveer de salade naast de gebakken krieltjes.