Skip to main content
Pikante gebakken rijst met kimchi
Pikante gebakken rijst met kimchi

Pikante gebakken rijst met kimchi

met vissaus, spiegelei, furikake en sesamzaad

Nieuw ingrediënt in je box! Kimchi is een pikante smaakversterker uit de Koreaanse keuken. Het bestaat uit gefermenteerde groente (meestal kool) en verschillende specerijen.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Ei
Sesamzaad
Gluten
Tarwe
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ stuk(s)

Ui

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Wortel

65 gram

Champignons

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

25 gram

Kimchi

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat: Sesamzaad, Gluten, Tarwe, Soja)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

¼ stuk(s)

Rode peper

10 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

⅓ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Bruine basterdsuiker

180 ml

Water

½ tl

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Wittewijnazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)2920 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten33.7 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten80.6 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels9.2 g
Eiwitten19.8 g
Zout4.1 g
Potassium575.3 mg
Calcium59.3 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Wok
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pot en verkruimel 2/3 van het bouillonblokje erboven.
  • Kook de rijst, afgedekt, 8 minuten. Zet het vuur uit en laat 10 minuten uitstomen.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de wortel en snijd de champignons in schijfjes.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) in ringetjes en bewaar een deel apart ter garnering.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/3 van de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg, wanneer de wok goed heet is, het witte gedeelte van de lente-ui, de ui, champignons, wortel en rode peper toe. Bak 4 - 6 minuten.
  • Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de kimchi (let op: pikant! Gebruik naar smaak) grof. Pers de knoflook of snijd fijn.
Spiegelei bakken
3
  • Meng in een kleine kom de knoflook met de kimchi, sojasaus, wittewijnazijn, bruine suiker en vissaus (zie Tip). Voeg het overige bouillonblokje toe en bewaar de saus apart.
  • Verhit opnieuw 1/3 van de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak het ei.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Serveren
4
  • Verhit de sesamolie en de overige zonnebloemolie in dezelfde wok op hoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de rijst toe en bak 2 - 3 minuten. Roer zo min mogelijk door de rijst. 
  • Voeg de saus toe en bak 1 minuut, zodat de saus licht karamelliseert. Roer vervolgens de groenten erdoor.
  • Serveer de gebakken rijst in kommen en leg het ei erbovenop.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui, de achtergehouden rode peper, de sesamzaadjes en de furikake.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla