Penne met warmgerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met warmgerookte zalm

Penne met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen

Stroeve tanden van de spinazie? Dat ga je tegen door er calciumrijke ingrediënten bij te eten - zoals de room en kaas in dit gerecht.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3253 kJ
Energie (kcal)777 kcal
Vetten31.7 g
waarvan verzadigd13.2 g
Koolhydraten82.6 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels6.2 g
Eiwitten38 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de penne.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd in halve dunne ringen.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Prei bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op hoog vuur. Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten. Blijf goed roeren.
  • Kook de penne 10 - 13 minuten in de pot. Giet af en laat uitstomen. 
Saus afmaken
3
  • Voeg de culinaire room toe aan de prei en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 8 - 10 minuten stoven.
  • Voeg op het laatste moment handje voor handje de spinazie toe en roer door tot het geslonken is.
  • Meng de zalmsnippers en de helft van de kaas erdoor en verhit de saus opnieuw.
  • Snijd de citroen in partjes en knijp 1/4 citroen per persoon uit in de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de dille fijn.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met zalm erover.
  • Garneer met de dille, de overige kaas en de overige citroenpartjes.