topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta mac & cheese

Pasta mac & cheese

met pestokaasblokjes en tomatensalade

Tip voor in de voorraadkast. Met bouillonblokjes in huis verfraai je heel makkelijk en snel de smaak van elke maaltijd. Goed nieuws, want Knorr heeft het assortiment flink uitgebreid. Wist je dat ze ook een vetarme Finesse-lijn hebben met onder andere Pasta en Rijst, Low Salt- en zelfs Zero Salt-bouillonblokjes? Voeg zelf eens een vegetarische groentebouillon van Knorr aan jouw maaltijd toe!

Labels:
Veggie
•Familie
•Comfortfood
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Groenepestokaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Bloem

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3732 kJ
Energie (kcal)892 kcal
Vetten52.4 g
waarvan verzadigd25.1 g
Koolhydraten76.1 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels6.1 g
Eiwitten27.7 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

•Pan
•Garde
•Steelpan
•Ovenschaal
•Kom

Instructies

Pasta koken
1

Breng water aan de kook in een pot voor de pasta en kook 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet de pasta af en bewaar apart. Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip).

Tip: De mac & cheese gaat in stap 3 in de oven om een krokant laagje te creëren. Wil je energie besparen en gebruik je je oven liever niet? Voeg dan in stap 2 alle gruyère toe aan de kaassaus en geniet zo van een extra romige mac & cheese!

Kaassaus maken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe, roer goed met een garde en bak 2 - 3 minuten, of tot het begint te geuren. Voeg beetje bij beetje de room en bouillon toe en blijf met de garde doorroeren tot het een glad geheel is. Voeg de pestokaasblokjes en de helft van de gruyère toe. Meng goed door tot alles gesmolten is en er een gladde kaassaus ontstaat (zie Tip).

Tip: Is de saus nog niet dik genoeg? Laat deze dan nog een paar minuten verder koken zodat het vocht verdampt.

Pasta toevoegen
3

Roer de pasta door de kaassaus (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pesto toe, meng goed en voeg het geheel toe aan een ovenschaal. Verdeel de overige gruyère over de ovenschaal.

Tip: Vind je de saus te dik? Voeg dan een scheutje kookvocht van de pasta toe.

Mengen
4

Bak 5 - 7 minuten op de grillstand of bovenin in de oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is (zie Tip).

Tip: Bereid je de mac & cheese in een pot in plaats van in de oven? Laat de mac & cheese dan afgedekt staan terwijl je de tomatensalade maakt.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de tomaat in partjes. Snijd het basilicum fijn. Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Voeg de tomaat en het basilicum toe en meng goed door. 

Serveren
6

Verdeel de mac & cheese over diepe borden. Serveer de tomatensalade ernaast.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.