
Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous
met champignons, paksoi en gomasio
Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
1 stuk(s)
Knoflookteen
1.25 cm
Verse gember
65 gram
Champignons
½ stuk(s)
Ui
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
1 stuk(s)
Zalmfilet
(Bevat Vis)
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ stuk(s)
Paksoi
Zelf toevoegen
1 el
Bruine basterdsuiker
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember.
- Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui.
- Meng in een kom de sojasaus met de helft van de knoflook, de helft van de gember en de bruine suiker.
- Leg de zalm in de marinade en laat intrekken tot stap 3 (zie Tip).
Tip: Heb je langer de tijd? Laat de zalm dan langer marineren, zodat hij nog meer van de smaken opneemt.
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous.
- Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog.
- Giet af indien nodig en roer de korrels los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.
- Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi klein. Bewaar het witte en het groene gedeelte van de paksoi apart van elkaar.
Tip: Door de zalm is dit gerecht rijk aan omega 3-vetzuren en vitamine D. Omega 3-vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en vitamine D helpt bij de opname van calcium voor sterke botten.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
- Voeg de overige knoflook, overige gember, de champignons, het witte gedeelte van de paksoi en de ui toe en bak 6 minuten.
- Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Haal de zalm uit de marinade en leg voorzichtig in de koekenpan. Bewaar de marinade.
- Bak de zalm 2 - 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.
- Voeg de overige marinade en het groene gedeelte van de paksoi toe aan de koekenpan en verwarm 1 minuut mee (zie Tip).
- Haal de zalm uit de pan en leg op het bord.
- Verdeel de parelcouscous over de borden. Schenk de marinade met het groene deel van de paksoi over de parelcouscous. Garneer met de gomasio.
- Schep de gebakken ui, champignons en paksoi ernaast.
Tip: Wil je meer saus? Voeg dan een scheutje water toe aan de pan met marinade.