Mediterraanse pasta met pittige sardines uit blik
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterraanse pasta met pittige sardines uit blik

Mediterraanse pasta met pittige sardines uit blik

in een tomatensaus

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Olijf-kappertjesmix

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

90 gram

Penne

60 gram

Sardines in pittige tomatensaus

⅓ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

125 gram

Rode kerstomaten

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)179 kcal
Energie (kJ)749 kJ
Vetten10 g
waarvan verzadigd1.4 g
Koolhydraten14.8 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels5.9 g
Eiwitten4.6 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de olijven grof.  
  • Snijd de bladpeterselie grof.
Saus bereiden
2
  • Kook de penne 10 - 12 minuten. 
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook 1 minuut, voeg dan de tomatenblokjes toe en kook 3 - 4 minuten. 
  • Halveer de cherrytomaten.

Tip: Wist je dat geblikte tomaten, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bijna net zoveel vitamines en mineralen bevatten als verse tomaten? Daarmee bevat dit gerecht meer dan 250 g groente.

Saus maken
3
  • Voeg de sardines uit blik en hun saus toe, breek ze uit elkaar met een lepel en bak 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de olijven, kappertjes, cherrytomaten en de helft van de peterselie toe, roer goed. Laat nog zachtjes pruttelen tot de penne klaar is.
  • Roer de penne door de saus.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden. 
  • Schep de penne over de borden, garneer met de overige bladpeterselie. 

Tip: Tomaten hebben veel gezondheidsvoordelen. Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Hoe rijper ze zijn, hoe meer lycopeen ze bevatten. Lycopeen is een antioxidant. Antioxidanten.. zie fun facts