HelloFresh
Mediterraanse pasta met pittige sardines uit blik

Mediterraanse pasta met pittige sardines uit blik

in een tomatensaus

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Quick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

30 g

Olijven & kappertjes

10 g

Verse bladpeterselie

180 g

Penne

(BevatGlutenbevattende granen, Traces of Egg, Traces of Soya, Kan sporen van allergenen bevatten)

1 blik

Sardines in pittige tomatensaus

⅔ pak

Tomatenblokjes met ui

250 g

Rode cherrytomaten

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2617 kJ
Energie (kcal)626 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels8 g
Eiwitten23 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne.Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de olijven grof.  Snijd de bladpeterselie grof.

2

Kook de penne 10 - 12 minuten. Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.Fruit de knoflook 1 minuut, voeg dan de tomatenblokjes toe en kook 3 - 4 minuten. Halveer de cherrytomaten.

3

Voeg de sardines uit blik en hun saus toe, breek ze uit elkaar met een lepel en bak 2 - 3 minuten. Voeg de olijven, kappertjes, cherrytomaten en de helft van de peterselie toe, roer goed. Laat nog zachtjes pruttelen tot de penne klaar is.Roer de penne door de saus.

4

Verdeel de rucola over de borden. Schep de penne over de borden, garneer met de overige bladpeterselie.