Skip to main content
Kaiserschmarrn met cranberrycompote
Kaiserschmarrn met cranberrycompote

Kaiserschmarrn met cranberrycompote

2 porties | klassieke Oostenrijkse pannenkoeken met rozijnen

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Kaiserschmarrn is een gekaramelliseerde, lichte pannenkoek die in stukjes wordt gesneden. In dit recept serveer je het met poedersuiker en zelfgemaakte cranberrycompote!

Labels:
Recept
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

80 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

1 tl

Gemalen kaneel

20 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

200 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

100 gram

Bloemsuiker

(Kan bevatten: Noten, Gluten, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja)

60 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten: Gluten)

Zelf toevoegen

200 ml

Water

1 el

[Plantaardige] boter

tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3617 kJ
Energie (kcal)865 kcal
Vetten14.8 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten163.6 g
waarvan suikers119.4 g
Vezels5 g
Eiwitten17.6 g
Zout0.3 g
Potassium164 mg
Calcium120 mg

Benodigdheden

Grote kom
Steelpan
Kleine kom
Spatel
Handmixer
Koekenpan met deksel

Instructies

1
  • Meng in een pan de gedroogde cranberry's met de kaneel en het water. Voeg 2 el rietsuiker toe en plaats de pan op middelhoog vuur.
  • Roer regelmatig en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken, tot de cranberry's openbarsten. Laat afkoelen tot de compote dikker wordt.
  • Week in een kleine kom met water de rozijnen.
  • Scheid het eiwit van de dooier en bewaar beide in aparte grote kommen.
2
  • Klop met een mixer het eiwit en een snufje zout, tot er stevige pieken ontstaan.
  • Meng de eidooiers met 20 g rietsuiker 4 - 5 minuten, tot een luchtige en romige massa. 
  • Voeg beetje bij beetje de melk en de bloem toe en meng goed.
  • Spatel voorzichtig het eiwit erdoor, tot er geen grote klonten eiwit meer overblijven.
3
  • Verhit de helft van de room een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Giet het beslag in de pan, dek af en kook 3 - 5 minuten of tot goudbruin. Strooi na 3 minuten de rozijnen erover.
  • Snijd, wanneer de onderkant goudbruin is, de kaiserschmarrn in vieren. Draai om en kook 3 minuten verder, of tot goudbruin.
  • Scheur de kaiserschmarrn in hapklare stukjes.
4
  • Voeg 1 el rietsuiker en de overige roomboter toe aan de koekenpan.
  • Zet het vuur middelhoog en schep de stukken 3 - 4 minuten om, tot de suiker is gekaramelliseerd.
  • Verdeel de kaiserschmarrn over diepe borden.
  • Strooi de poedersuiker erover en serveer met de cranberrycompote.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus