Skip to main content
Witte asperges met zalm en gribiche-saus
Witte asperges met zalm en gribiche-saus

Witte asperges met zalm en gribiche-saus

met aardappelen

Met bijnamen als 'de koningin van de groente' en 'het witte goud' is deze seizoensgroente bij velen favoriet. De asperges in jouw box komen van eigen bodem, waar ze met liefde en passie worden gesorteerd en geschild met machines die draaien op zonne-energie.

Alleen verkrijgbaar in het seizoen, dus voeg deze groentefavoriet snel aan je box toe.

Labels:
Légumes ++
Allergenen:
Egg
Pesce

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

250 gram

Witte asperges

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Egg)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Sellerie)

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat: Pesce)

10 gram

Gesneden augurken

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)772 kcal
Energie (kJ)3232 kJ
Vetten49.4 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten47.1 g
waarvan suikers3.1 g
Vezels11.1 g
Eiwitten32.1 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Dunschiller
Pan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in twee ruime potten met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Snijd het harde gedeelte (1 - 2 cm) aan de onderkant van de witte asperges af en schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller. Schil de topjes niet (zie Tip).

Tip: Het is belangrijk dat je de asperges goed schilt – bij voorkeur met een dunschiller – anders worden ze draderig na het koken.

Koken
2

Kook in de eerste pot de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg de laatste 8 – 10 minuten de eieren toe aan de pot en kook ze mee (zie Tip). Hak ondertussen de krulpeterselie. Haal de eieren eerst voorzichtig uit de pot. Giet daarna de aardappelen af en voeg de boter en de helft van de krulpeterselie toe aan de aardappelen. Schep om, breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm tot serveren.

Tip: Voeg de eieren voorzichtig toe zodat ze niet breken. Je kunt de eieren ook in een aparte pot koken.

Asperges koken
3

Zet ondertussen de asperges rechtop in de andere pot en kook ze in 7 – 10 minuten gaar (zie Tip 1). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip 2). Breng op smaak met peper en zout.

Tip 1: Heb je geen aspergepot of hoge pot in huis? Je kunt ook een lagere pot gebruiken – leg de asperges er dan plat in.

Tip 2: De kooktijd hangt af van de dikte van de asperges. Om te controleren of ze gaar zijn, kun je met een vorkje in het kopje van de asperge prikken. Wanneer je hier geen weerstand meer voelt zijn ze gaar.

Snijden
4

Snijd de kappertjes en augurken fijn. Koel vervolgens het hardgekookte ei onder koud water, pel en snijd fijn.

Gribiche-saus maken
5

Meng in een kom de fijngesneden kappertjes en augurken, de overige krulpeterselie en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon met het gesneden ei, de mosterd en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en leg de witte asperges ernaast. Leg de zalmsnippers op de witte asperges en serveer met de gribiche-saus.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

met rijst, frisse maissalsa en BBQ-rub
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met Surinaamse kruiden en ingelegde ui
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met noedelsalade en sesamzaadjes
Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

met citroen, amandelschaafsel en courgette
Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

met knapperige appel-komkommersalade
Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

met taco's, zure room en salsa
Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

met vers basilicum en kleine rucolasalade
Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

met kokosmelk, limoen en paprika
Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

met kerstomaten en komkommersalade
Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

met verborgen groenten voor kinderen: tomaat en zoete aardappel
Flatbreadpizza's met smokey garnalen

Flatbreadpizza's met smokey garnalen

met witte kaas, rucolasalade en groene puntpaprika
Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

met kerstomatensaus en balsamicocrème
Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

met frisse salade van botersla en radijs
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met witte kaas, verse kruiden en frisse rucolasalade
Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

op een streetfoodbroodje met aardappelwedges en verse kruiden
Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Steak met aardappelsalade met dilledressing

Steak met aardappelsalade met dilledressing

met gebakken ui, radijs en sperziebonen
Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

in champignon-tomatensaus met Siciliaanse kruiden
Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

met pistachenoten, appelsiendressing en koriander