Skip to main content
Veggie + protein - Shakshuka met buffelmozzarella en gehaktballetjes
Veggie + protein - Shakshuka met buffelmozzarella en gehaktballetjes

Veggie + protein - Shakshuka met buffelmozzarella en gehaktballetjes

met parelcouscous en vers basilicum

Shakshuka is in rap tempo de wereld aan het veroveren. Het gerecht, dat in de basis bestaat uit in tomatensaus gepocheerde eieren, wordt in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner gegeten. Wij zijn gek op variëren en maken deze versie extra vullend met parelcouscous.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

30 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode kerstomaten

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met Spaanse kruiden

0.99 tl

Paprikapoeder

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

0.48 bol(len)

Buffelmozzarella

4 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

2.5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)391 kcal
Energie (kJ)1635 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten19 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels5.3 g
Eiwitten12.8 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Parelcouscous koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook 30 gram parelcouscous per persoon, afgedekt, in 8 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water, zodat de parelcouscous niet verder gaart.

Gehaktballen bakken
2

Snipper ondertussen de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn en halveer de cherrytomaten. Halveer de gekruide gehaktballen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballen in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
3

Voeg de overige zonnebloemolie toe aan dezelfde hapjespan en bak de rode ui, de knoflook en het paprikapoeder 2-3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rode cherrytomaten toe en roer goed door om de smaken te laten intrekken. Voeg de tomatenblokjes toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Scheur ondertussen de buffelmozzarella klein.

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Shakshuka maken
4

Voeg de parelcouscous en de gehaktballen toe aan de wok of hapjespan en meng goed met de saus. Maak voor ieder ei een kuiltje in de tomatensaus. Breek het ei hierin en bestrooi met peper en zout. Verdeel de stukjes buffelmozzarella over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 6-10 minuten stollen (zie Tip). Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.

Bakken en snijden
5

Bak ondertussen de ciabatta in de oven in 6 – 8 minuten goudbruin. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

Serveren
6

Verdeel de shakshuka over de borden. Garneer met de basilicumreepjes en serveer met de ciabatta.

Tip: Wist je dat groenteconserven bijna net zoveel voedingsstoffen bevatten als verse groenten? Daarmee bevat dit gerecht meer dan 350 g groente per persoon!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes